pin

Over Loods 5

Loods 5 bestaat sinds 1999. Wat ooit als factory outlet begon, is inmiddels een volwaardige woonwinkel waar je met iedere woonwens terecht kan. We werken samen met honderden deelnemers, die elk een eigen, uniek assortiment aanbieden. Daarom vind je bij ons niet één stijl, maar tientallen stijlen die je makkelijk eigen maakt. In de winkels en online koop je niet alleen nieuwe meubels en woonaccessoires, je kunt er ook terecht voor een flinke dosis inspiratie.

Concept

Ons concept is duidelijk en helder: cash & carry. Je kunt de meeste artikelen in onze winkel dus direct meenemen in je winkelwagen, afrekenen aan de kassa en een plek geven in je interieur. Anders dan de naam doet vermoeden, accepteren wij geen contant geld. Je rekent bij ons af met je pinpas, creditcard of Loods 5 cadeaukaart. Snel, veilig en betrouwbaar. 

De basis van ons vernieuwende concept, is de snelheid waarmee het assortiment wisselt. We werken samen met deelnemers, zij huren een ruimte (unit) in onze winkels waarin ze alle vrijheid hebben om hun unieke collectie te laten zien. Niet iedereen kan zomaar een unit huren, we stellen hoge eisen aan onze deelnemers zodat we onze klanten kunnen blijven verrassen met een inspirerende collectie. Daarom bieden we meubels en woonaccessoires aan, maar bijvoorbeeld ook bedden, kunst en complete keukens inclusief apparatuur. Je vindt bij loods 5 zowel bekende designmerken als merkloze woonaccessoires en je kan het zo duur maken als je zelf wilt.

Kortom, onze deelnemers zorgen voor een divers en verrassend assortiment dat iedere dag verandert, wij zorgen voor een fijne winkelervaring en inspiratie. Vergeet tijdens het shoppen niet een kop koffie te drinken in ons restaurant Loods 5 Lekkers!

Winkels

Het industriële karakter van onze eerste winkel in Zaandam, vind je ook terug in onze winkels in Amersfoort en Sliedrecht. Toch is iedere winkel uniek, want we kiezen ervoor om zowel in toegankelijke nieuwbouw als in industrieel erfgoed te vestigen. In Zaandam vind je ons bijvoorbeeld in de oude Bruynzeel fabriek en in Maastricht openen we in 2019 een winkel in de oude Sphinx fabrieken. We geven deze prachtige oude panden een nieuwe invulling, die past bij de 21ste eeuw zonder in te boeten op het karakter en de uitstraling van de bestaande bebouwing. Al onze winkels zijn makkelijk bereikbaar en hebben voldoende (gratis) parkeerplaatsen.

Geschiedenis

We zijn heel vernieuwend, maar timmeren ook al een hele tijd aan de weg. In 1999 kregen we de kans om in een leegstaande loods met vijf schuine daken een fabrieksoutlet te beginnen. De naam Loods 5 was geboren, maar helaas lukte het niet om de vergunningen rond te krijgen. Het alternatief, de oude Bruynzeel fabriek in Zaandam, ging gelukkig wel door! 

Inspirerend

Iedere dag werken tientallen stylisten aan een mooiere, betere winkel. Daarvoor geven we ze alle ruimte, want in totaal heeft Loods 5 2600 vierkante meter presentatieruimte. In deze ruimtes laat ons ervaren stylingteam je de mooiste artikelen van de winkel zien, maar natuurlijk nodigen we je ook graag uit om de parels uit ons assortiment zelf te vinden in de tientallen units.

Online

Sinds 2009 heeft Loods 5 een eigen webshop, hier vind je een selectie uit ons assortiment. Je bestelt er banken, kasten, tafels en woonaccessoires online. Makkelijk, want we komen jouw aankopen gewoon bij thuis afleveren. Doe inspiratie op op de blog, lees onze magazines online, blijf op de hoogte dankzij de nieuwsbrief en volg ons op social media voor de nieuwste woonstijlen.

Passen jouw artikelen bij Loods 5? Meld je dan aan als deelnemer!

Word deelnemer!