pin

Deelnemen bij Loods 5

Bedankt voor je interesse in het deelnemen bij Loods 5. We vertellen graag meer over onze retailformule, visie, winkels, mogelijkheden en toekomstplannen.

Deelnemen bij Loods 5

De mogelijkheden in retail veranderen continu. Wij zien als ondernemers, stylisten, ontwikkelaars en bouwers van merken iedere dag weer nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om woongerelateerde en lifestyle gerichte producten of ideëen aan een zeer bewuste consument te tonen èn te verkopen. Dit doen we samen met meer dan 250 zelfstandig ondernemers, of deelnemers, zoals wij ze liever noemen.

Concept

Loods 5 hanteert een eigen inbreng-, risico-, en verdienmodel, dat zich onderscheidt van de andere retailers. In drie grote winkels bieden we deelnemers verkoopruimte aan tegen een vaste maandelijkse deelnamevergoeding (per m2). De deelnemer verzorgt zelf zijn assortiment in deze unit. Een gesloten product- en prijsinformatiesysteem zorgt voor de verwerking van betalingen via één centraal afrekensysteem. Zowel on- als offline. Wij hanteren naast de maandelijkse vergoeding voor de unit ook een commissie op verkopen. Daarnaast hebben we een eigen restaurant, complete verkoopafdelingen en dragen we zorg voor de winkel en merkbeleving door het voeren van een collectief marketing- en communicatiebeleid. Dit maakt Loods 5 uniek en het biedt onze klanten een laagdrempelige en inspirerende beleving op het gebied van interieur en lifestyle.

Winkelvloer verdeling

De winkelvloer is verdeeld over een etage en een begane grond. Op de etage worden de afdelingen vertegenwoordigd door een beperkt aantal deelnemers. Het aanbod op de eerste verdieping bestaat uit grotere woonartikelen, waarbij de accenten liggen op merkbeleving, cash&carry en bestellen en bezorgen. Deze afdelingen hebben een ruimere personele bezetting. De begane grond is voor aanbieders van accessoires en decoratie en is opgedeeld in units, hierbij is cash&carry en voorraad leidend. Deze ruimtes zijn beschikbaar vanaf ca. 20 m2 tot ca. 60 m2. Voor specifieke artikelen en deelname voor kortere periodes staan er displaytafels verspreid door de winkels. Overigens staan wij altijd open voor jouw eigen idee over deelname.

Het uitgangspunt van Loods 5 is dat de artikelen en merken elkaar versterken, daarbij speelt het volume, de beschikbaarheid en de prijs van het aanbod een grote rol. Als deelnemer profiteer je van de traffic die Loods 5 genereert. Een klant van Loods 5 komt op onze website of in een van de winkels terecht met een bepaalde gedachte: Bijvoorbeeld voor informatie of inspiratie op het gebied van interieur design. Juist hierin hebben we ons de afgelopen jaren gespecialiseerd, zodat we sterk kunnen inzetten op content en inspiratie. Het totaalconcept inclusief het restaurant zorgt ervoor dat een bezoek aan een van onze winkels een dagje uit is.

Units

Voor iedere deelnemer zoeken we een oplossing die past, echt maatwerk dus. We bieden bijvoorbeeld eerst een presentatietafel of kleine unit aan en bouwen uit als je assortiment aanslaat. De units zijn voorzien van verlichting en elektriciteit, hebben betonnen vloeren en witte muren. Als deelnemer kun je naar eigen inzicht aanpassingen aanbrengen aan je unit, maar we verwachten wel dat je de ruimte weer wit oplevert als je er ooit voor kiest om te verhuizen of om ons te verlaten. Voor het gebruik van sfeerverlichting en decoratie hanteren we richtlijnen zodat de look&feel van de winkel onveranderd blijft. We keuren de plannen voor de inrichting graag vooraf.

Deelnemers

Niet iedereen kan deelnemer worden. Natuurlijk moet je assortiment aansluiten bij het bestaande aanbod en voorkomen we doublures graag om ons assortiment interessant te houden voor onze klanten én om de huidige deelnemers te beschermen. Van nieuwe deelnemers verwachten we dat ze zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en dat ze bank- en betaalgegevens verwerken middels SEPA machtigingen.

Ondanks het succes blijven we, samen met onze deelnemers, streven naar een verbetering van het assortiment, de service en performance. Daarom is Loods 5 altijd op zoek naar ambitieuze ondernemers die een verrijking zijn voor ons concept en assortiment.

Diensten

  • Winkellocaties / locatiebeheer / vernieuwing en expansie
  • Website / web shop / social media / sfeerfotografie en video
  • Presentatie van het Loods 5 merk en product / styling (presentatie eilanden en inspiratiehuisjes)
  • Centraal gestuurde marketing en communicatie (online en offline)
  • Toegankelijke automatisering / product- en omzet informatie systeem
  • Personeel (verkoop, informatie en transport)
  • Loods 5 CC (klantenservice)

Naast deze diensten, heeft Loods 5 een aantal gespecialiseerde partners. Zij verrichten diensten zoals onderhoud aan de units, elektronische installaties, productfotografie en beeldproductie, styling, presentatie, transportservice en fulfilment. Een aantal van deze diensten valt buiten de tarieven van Loods 5 en wordt rechtstreeks aan de deelnemer in rekening gebracht. Voor het gebruik van de webwinkel rekent Loods 5 Web per transactie een commissie die bestaat uit een percentage van de omzet en een administratieve bijdrage.

Locaties

Loods 5 heeft op dit moment een aantal winkels in Nederland; vier fysieke winkels, waarvan één outlet en daarnaast een website inclusief webshop. Zaandam is de eerste én grootste winkel. De vestiging in de voormalige Bruynzeel fabriek is de basis voor onze typerende industriële huisstijl. Ook in nieuwbouwpanden zoals dat in Amersfoort, en binnenkort in Duiven voeren we deze industriële sfeer door. Alle locaties typeren zich door een perifere ligging en voldoende (gratis) parkeerplaatsen. Met afmetingen tussen de 17.000 m2 en 23.000 m2 is er in onze winkels ruimte voor een enorm breed en groot assortiment, een prettige winkelbeleving en natuurlijk voor voldoende inspiratie.

 

Amersfoort

Open sinds 2015, zelf ontwikkelde nieuwbouw aan de A1, oppervlakte 18.000 m2. 

Duiven

Opent in 2018, zelf ontwikkelde nieuwbouw aan de A12, vlakbij de Duitse grens, oppervlakte 19.000 m2.

Maastricht

Opent in 2019. Gerenoveerd industrieel erfgoed en nieuwbouw. 

Sliedrecht

Open sinds 2007, gevestigd in de voormalige eerste Ikea van Nederland langs de A15, oppervlakte 15.000 m2.

Zaandam

Open sinds 1999, gevestigd in de monumentale Bruynzeel fabriek, oppervlakte 23.000 m2.

Openingstijden

Loods 5 winkels zijn zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 17:30 uur (met uitzondering van Sliedrecht, beperkt tot twaalf koopzondagen per jaar). Amersfoort heeft daarnaast koopavonden. Voor bevoorrading kunnen deelnemer op werkdagen terecht vanaf 8:00 uur.

Retail trends

We zien dat consumenten steeds beter weten wat ze willen en van retailers verwachten dat zij dit aanvoelen en aanbieden. Consumenten willen geïnspireerd, maar ook geserveerd worden. De balans tussen informatie en inspiratie moet precies kloppen en ook van de servicelevels heeft onze klant steeds hogere verwachtingen. Daarom werken we continu aan de verdere verbetering van onze formule.

Ondanks het formaat van onze winkels en het brede aanbod, verleiden we onze bezoekers graag om te kijken en vergelijken, daarom mag je de artikelen in onze units gewoon oppakken, vasthouden en eventueel meteen meenemen naar de kassa. Op iedere hoek vind je veel inspiratie, en dankzij de snelle roulatie is er altijd vernieuwing in het assortiment. Daarom is een bezoek aan Loods 5 nooit hetzelfde. Klanten verlaten de winkel vaak met shoppers vol kleine artikelen tegen een relatief laag bedrag, maar ook voor de grotere aankopen van meubels of zelfs een keuken kunnen ze bij Loods 5 terecht.

Deelnemen

Loods 5 is altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste, inspirerende en ondernemende deelnemers. Als er een klik tussen ons is en wanneer onze doelgroep voldoende behoefte heeft aan jouw assortiment, kunnen we snel een unit beschikbaar maken. Eerst kijken we samen hoeveel vierkante meters je nodig hebt voor jouw artikelen en in welke winkels je gaat deelnemen. We laten je graag verschillende units zien die beschikbaar zijn of binnenkort beschikbaar komen. Zijn alle partijen tevreden? Dan gaan we samen in zee en bieden we je een deelnemersovereenkomst aan.

Interesse?

Voor het maken van een afspraak op één van onze locaties kunt u contact opnemen met Loods 5 via 088-6550555, deelnemen@loods5.nl of vul onderstaand formulier in!

Waaruit bestaat je assortiment?

Ik heb interesse om mijn artikelen aan te bieden in...

Waarom wil je jouw artikelen aanbieden bij Loods 5?

Hoeveel vierkante meter denk je nodig te hebben?

Overige informatie

Bijlagen