Liefde voor interieur

Binnenkijkers
pin

We zijn op bezoek bij Marja van Daalen, van beroep communicatieadviseur voor een woningcorporatie. Ze woont in een heerlijk wit huis waarin ze op creatieve wijze met de ruimte heeft gespeeld om er zo goed mogelijk alle functies, zoals wonen, koken, werken en slapen, in te verwerken.

Van fantasie naar werkelijkheid

Van kleins af aan werd Marja al geïntrigeerd door het inrichten van ruimtes. Zo beschilderde ze zelf deurknopjes en had ze op 14 jarige leeftijd al een fantasie over een minimalistisch ingerichte witte kamer. Jaren later zag ze letterlijk deze kamer uit haar fantasie, terug in een boek. Nu woont ze zelf in zo’n wit huis, wellicht niet zo leeg en minimalistisch als in haar fantasie, maar wel heel eigen en vertrouwd. Want zoals ze zelf zegt: “Dit ben ik, hierin kan ik alles kwijt. Met de inrichting van mijn huis kan ik een eigen droomwereld creëren, ik kan de wereld mooier maken. Wat ik twintig jaar geleden mooi vond, vind ik nu nog steeds mooi. Zo is de kleur wit altijd mijn favoriete kleur gebleven.”

Gek op schilderijen

Marja: “Het bezig zijn met inrichten is een oer-interesse van mij, een soort tweede natuur. Bij mij moet het plaatje gewoon kloppen. Eigenlijk koop ik nooit iets, maar ik laat wel vaak dingen maken door een timmerman. Zo hebben we de ombouw van het bed en het bad door een timmerman laten maken. Verder kun je in ons huis veel oude stukken terugvinden, die ik nog altijd heel mooi vind. Ik ben gek op schilderijen, de schilderijen die we in de huiskamer hebben hangen zijn van onbekende schilders en zijn puur op schoonheid uitgekozen. We kopen ze via veilingen of gewoon op Marktplaats. Ik heb het liefst een leeg huis met hier en daar een drukke muur vol schilderijen.”

Alles klopt!

“Mijn vorige huis, waar ik vanaf mijn twintigste woonde, lag midden in de stad en paste mij als een oude jas. Toen ik mijn grote liefde Eric ontmoette, die een echt natuurmens is, heb ik toch besloten om bij hem te gaan wonen. Om zijn huis ook mijn huis te laten worden, zijn we gaan verbouwen. We hebben alles opengebroken. Beneden is er nu een grote, open ruimte, doordat de hal bij de woonkamer getrokken is ‘val je echt met de deur in huis’. De gehele bovenverdieping is onze slaapkamer geworden met het bad midden in de kamer. De verbouwing was voor onze relatie een zeer leerzaam proces, we zijn in die periode nog meer naar elkaar toegegroeid. Ik kan wel zeggen: alles klopt!"

Meer over binnenkijker

Binnenkijkers

Binnenkijken bij Nils & Nienke

Als je ouders rasechte verzamelaars zijn, kan het haast niet anders of je draagt zelf ook het verzamel-gen. Dat geldt zeker voor Nienke. Zij plunderde haar ouderlijk huis en is altijd driftig op zoek naar vintage pareltjes om aan haar collectie toe te voegen. Samen met Nils en...
Binnenkijkers

Het strandhuis van Annette

Annette woont met haar twee zoons in een oud pakhuis bij de duinen. Ze verbouwde het huis tot een fijn thuis voor haar gezin, maar koos wel voor een gietvloer om het een industrieel tintje te geven. Binnen vind je vooral veel wit, maar af en toe ook de kleuren van de zee, het...
Binnenkijkers

Design in bloom

Wie? Judith, Tijmen en hun dochter Suus. Wat? een -volledig verbouwd- vrijstaand huis uit de jaren 60 Waar: Het Noord-Hollandse Heiloo. Inrichting? Stoer design, unieke vintage vondsten en (veel) reis souvenirs. Inspiratie? kleur, kleur, kleur en natuurlijk hun reizen.
Binnenkijkers

Werken in een creatief kantoor

In dit industriële pand op het Hembrugterrein heeft Florian zijn kantoor, studio en opslag. Hij werkt als artdirector en set designer voor verschillende films en series. Zijn verzameling bestaat uit spooky schedels en wapens, maar hij heeft ook talloze kisten, koffers en zelfs...
Binnenkijkers

Binnenkijken bij Esther & Kees

Na vier jaar in de Amsterdamse Baarsjes te hebben gewoond, kochten Esther en haar vriend Kees begin dit jaar een vervallen pakhuis uit 1900 in het centrum van Haarlem. Na zeven maanden bikkelen hebben ze een huis waar ze nooit meer weg willen. De begane grond, die eerder dienst...
Binnenkijkers

Binnenkijker bij styliste Sarah Walraven

Loods 5 styliste Sarah Walraven liet ons een kijkje nemen in haar huis. Elke dag werkt ze met de leukste woonspullen, dus inspiratie genoeg. Maar wat komt er uiteindelijk bij haar thuis terecht? We stelden haar 5 vragen over wonen, interieur en Loods 5.