Droomhuis voor designliefhebbers

Binnenkijkers
pin

Ook op zonnige dagen is zwart een verrassend zomerse kleur. We mogen binnenkijken bij een designliefhebber met een passie voor klassiekers. In vrijwel iedere hoek van zijn huis vind je designvoorwerpen, van de keuken tot de tuin! Hij presenteert zijn verzameling op bijna museale wijze in lange, open kasten.

 

Lounge Chair

De Lounge Chair van Vitra werd in de jaren '50 ontworpen door het echtpaar Charles en Ray Eames. Hun doel? Een stijlvolle stoel ontwerpen met ultiem zitcomfort. Iedereen die ooit in de Lounge Chair heeft gezeten kan dit beamen, want als je eenmaal zit, kom je er nooit meer uit. Zeker niet als je ook de bijpassende voetenbank in huis hebt. 
Prijs op aanvraag

Zomers zwart

Nog zo'n tijdloze klassieker; het Teema servies van Iittala. Ook dit is een ontwerp uit de jaren '50 dat nog altijd in productie is. Ontwerper Kaj Franck baseerde zijn ontwerpen voor dit bekende servies op cirkels, vierkanten en driekhoeken. Verwacht dan ook geen vreemde uitsteeksels of prints op dit serviesgoed. Juist omdat het zo basic is, combineer je het moeiteloos met andere serviesdelen van Iittala of andere designmerken. 
Vanaf 7,95, verkrijgbaar bij al onze winkels

Juist omdat het zo basic is, combineer je het moeiteloos met andere serviesdelen van Iittala of andere designmerken.

Design in de tuin

Je zet je dierbare designmeubels natuurlijk niet zomaar buiten, maar deze bewoners doen dat juist wel! Ze hebben stoelen van het merk Fermob, die bestand zijn tegen weer en wind. De zitzak van Fatboy is de perfecte plek om op een warme dag in te luieren, haal 'm wel 's avonds en in de winter wel naar binnen.

Interviews

Charles & Ray Eames

Charles & Ray Eames zijn misschien wel het bekendste ontwerpduo ter wereld. De love affair begon met hun huwelijk in 1941 en hun samenwerking was heel succesvol. Zo succesvol zelfs, dat een groot deel van hun ontwerpen zelfs nu nog in productie is. Lees meer over dit bijzondere...
Merken

Iittala

Wie modern design op de eettafel wil, kan eigenlijk niet om het Finse merk Iittala heen. De verschillende series zijn basic of juist kleurrijk, maar hebben allemaal met elkaar gemeen dat het handwerk is van de allerbeste kwaliteit. De borden en schalen zijn vaatwasser- en...