Kerstborrel recepten met Pien laat haar eten zien
Wil je tijdens de kerstborrel iets anders serveren dan de standaard hapjes uit de supermarkt? Wij vroegen Pien van @pienlaathaaretenzien naar haar favoriete borrelrecepten, die je ook nog eens binnen no-time op tafel zet.
Hoe je 't maakt? Bekijk hier de video!
Blini’s met wasabi-creme, furikake en foreleitjes
Dit heb je nodig:
- 16 stuks (zelfgemaakte) blini’s
- 1 el wasabi
- 1 tl rijstazijn
- 100 ml crème fraîche of roomkaas
- 100 g foreleitjes
- Furikake en dille
Zo maak je het:
Verwarm de blini’s. Meng de wasabi met de rijstazijn en de crème fraîche. Verdeel de crème over de blini’s, bestrooi met furikake en top af met foreleitjes.
Tonijntartaar met wonton-nacho’s
Dit heb je nodig:
- 15-20 wonton vellen
- Sesamolie
- Sesamzaad
- Grof zeezout
- 180-200 g verse tonijn
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 tl sriracha
- 1.5 el kewpie mayonaise
- 1 el masago of viseitjes
- 1 limoen
- 2 stengels lente-ui
- 1 el sesamzaad
- 1 avocado
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de wontonvellen diagonaal in vieren en leg op een bakplaat (indien nodig in 2 batches). Bestrijk met sesamolie en bestrooi met zeezout en sesamzaad. Zet in de voorverwarmde oven voor 5-7 minuten, tot de chips verkleurd en knapperig zijn.
- Snijd de lente-ui schuin in dunne ringen, waarbij je het groene en witte gedeelte van elkaar scheidt. Snijd de avocado ook alvast in blokjes en de tonijn in kleine blokjes. Meng de tonijn met de olijfolie, sriracha, mayonaise, het groene gedeelte van de lente-ui, limoensap, masago/viseitjes en het sesamzaad. Proef en voeg indien gewenst meer sriracha of juist meer mayonaise toe. Voeg daarna de avocado toe.
- Schep de tonijn in het midden van een diep bord. Top af met het groene gedeelte van de lente-ui en extra sesamzaad. Serveer met de chips en enjoy!
Miso-boter
Dit heb je nodig:
- 250 g zachte, ongezouten roomboter
- 50 g miso
Zo maak je het:
Klop de boter met een handmixer of keukenmixer 5 minuten op. Voeg vervolgens de miso toe en klop nog zo’n 5 minuten mee. Serveer direct of zet koud tot gebruik. Lekker met zuurdesem brood!
Enthousiast geworden over de recepten van Pien? Bestel hier haar nieuwste boek en ga aan de slag met nog véél meer knallende recepten voor je diner, borrel of brunch!