Chocolademousse bonbons
Trakteer jezelf op pure luxe met deze chocolademousse bonbons. Romige chocolademousse bonbons omhuld door een krokant laagje pure chocolade, met als kers op de taart een vleugje pistache voor een heerlijke crunch. Dit recept is makkelijk te maken én om je vingers bij af te likken. Serveer dit als dessert of bij een kopje koffie.
Dit recept is goed voor 24 stuks.
Dit heb je nodig:
Voor de mousse
- 290 gram melkchocolade
- 230 gram slagroom
- 40 gram kristalsuiker
- 2 eidooiers
- 75 gram melk
- 75 gram slagroom
Voor het krokante chocoladelaagje
- 375 gram pure chocolade
- 150 gram cacaoboter
- 50 gram pistachenootjes, fijngehakt
Materialen
- Staafmixer
- Halvebol-matjes
Zo maak je 't:
Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt dit in de magnetron. Maak dan de crème anglaise:
Klop met een garde in een kom de helft van de kristalsuiker met de eidooiers los. Breng de melk met 75 gram slagroom en de andere helft van de suiker aan de kook in een steelpannetje. Giet ongeveer de helft van het kokende melk- en slagroommengsel bij de eidooiers en roer goed. Giet dit weer terug in de pan en verwarm de crème op matig vuur terwijl je voortdurend roert tot 85 ˚C, of tot het mengsel begint te binden maar nog niet kookt.
Giet dan het hete mengsel bij de gesmolten chocolade en mix met de staafmixer tot een glad mengsel. Klop de slagroom licht op en roer een schep slagroom door de chocoladecrème. Spatel vervolgens de rest van de slagroom rustig door de chocolade heen. Giet de mousse in de bolvormpjes en zet in de diepvries.
Als de mousse helemaal is opgesteven en bevroren, maak je het krokante chocoladelaagje. Hak de chocolade in kleine stukjes en smelt in de magnetron. Smelt ook de cacaoboter en roer deze door de gesmolten chocolade. Haal dan de chocolademousse bolletjes uit de vriezer. Prik een vork in de platte onderkant van het halve bolletje en haal de bolle kant door de gesmolten chocolade en besprenkel meteen met wat stukjes pistache. Laat de chocolade stollen en zet dan de bonbons in de koelkast zodat de mousse kan ontdooien.
Maak indruk op je gasten en serveer je bonbons op het mooiste servies. Shop onze favorieten hieronder of bezoek een van onze winkels.