Recepten
De lekkerste recepten om te delen met je vrienden en familie.
Chocolademousse bonbons
Trakteer jezelf op pure luxe met deze chocolademousse bonbons. Romige chocolademousse bonbons omhuld door een krokant laagje pure chocolade, met als kers op de taart een vleugje pistache voor een heerlijke crunch. Dit recept is makkelijk te maken én om je vingers bij af te...
Kerstkrans met brie en cranberry
Breng stijl en smaak naar je kersttafel met deze feestelijke kerstkrans met brie en cranberry. Luchtig croissantdeeg, romige brie en zoete cranberrysaus vormen samen een heerlijke combinatie. Met pistachenootjes en honing als final touch. Perfect als eyecatcher bij een...
Focaccia met rozemarijn en zeezout
Breng sfeer naar je eettafel met deze focaccia met rozemarijn en zeezout. Licht en luchtig van binnen met een knapperige, goudbruine korst vol subtiele smaken. Het perfecte recept als bijgerecht of om te delen tijdens een gezellige borrel.
Recept banaan blondie
Deze maand scoor je voor €5 een lekkere pumpkin spice latte met een banaan blondie bij onze restaurants. Zin om zelf aan de slag te gaan? We laten je zien hoe je de allerlekkerste banaan blondie vanuit je eigen keuken maakt!
Klassieke mokkataartjes
Alsof je langs de patisserie bent geweest, maar niks is minder waar. Deze mokkataartjes zijn heerlijk én maak je makkelijk zelf. Met dit recept kan je een middag vertoeven in de keuken met lekkere kunstwerkjes als resultaat. Om je vingers bij af te likken.
De lekkerste paasontbijtjes van Pien
Het paasontbijt is hét moment om goed uit te pakken en indruk te maken. Of je dit nou doet met een prachtige tafelsetting of juist met de lekkerste gerechten. Dankzij de heerlijke recepten uit het kookboek Pien laat haar eten zien - Vol. 2 is het een eitje voor jou om wat...
Kaastwisters met rode pesto
Op zoek naar een makkelijke snack om je vrienden en familie voor te schotelen tijdens een gezellig winterdiner? Deze kaastwisters met rode pesto draai je - letterlijk - zo in elkaar en geven je precies genoeg speling om je gasten tevreden te houden en de rest van het diner af...
Uien tarte tatin
Deze hartige taart is nét even specialer dan de doorsnee quiche. Je bakt 'm namelijk op z'n kop! Met heerlijke gekarameliseerde uien, tijm en knapperig bladerdeeg is deze tarte tatin het spektakel van de avond. Hoe je 'm maakt? Dat lees je hieronder!
Broccoli cheddar quiche
Dat broccoli en kaas een gouden match zijn weten we al een tijdje, dus met deze overheerlijke broccoli-cheddar quiche zit je gebakken tijdens het kerstdiner! Een kleine tip: maak 'm een dag van te voren, dan kun je stress-vrij de feestdagen in.
Vlechtbrood met pesto en kerstomaatjes
Wil je komende feestdagen wel een showstopper op tafel zetten en niet uren in de keuken staan? Dit knappe vlechtbrood met pesto en tomaatjes vergt wat voorbereiding, maar hoeft maar 15 minuten in de oven! Lees snel verder hoe je 'm maakt.
Aubergine met miso uit de oven
Verras je gasten met een Oosters recept en zet deze heerlijke - en makkelijke! - aubergine met miso op tafel! Fijn om te delen en de combineren met andere kleine gerechten. Eet smakelijk!
Plaattaart met rode biet en geitenkaas
Heb je een gezellig etentje gepland staan? Steel de show met deze kleurrijke plaattaart! De bietjes en de peer gaan perfect samen met de zoete honing. Nog wat extra toppings en je tovert in een handomdraai een lekker gerecht op tafel!
3 zomerse citrus cocktails
Nu de zomer écht is begonnen is het de hoogste tijd voor gezellige borrelavonden! Wil je je vrienden een zomers drankje voorschotelen en ben je geen geoefend bartender? Geen zorgen! Wij hebben drie makkelijke (en lekkere) recepten. Lees ze stap voor stap hieronder!
Pecan pie met karamel
Een zélfgebakken, overheerlijke taart om met je vrienden en familie te delen? Wij hebben het perfecte karamel-overgoten recept voor je! Haal je deegroller uit de kast en pak je favoriete bakvorm erbij, het is tijd om aan de slag te gaan! Je leest het hele recept voor deze...
Flammkuchen met courgette en geitenkaas
Een makkelijk, lekker én vegetarisch hapje om te delen? Probeer eens onze flammkuchen met courgette en geitenkaas! Geen zin om zelf te kokkerellen? Kom 'm proeven bij onze restaurants! Wees er snel bij, want hij staat alleen deze maand op de kaart.
Hartige ontbijtmuffins
Geen zoetekauw en wél een brunch-waardig gerecht op tafel? Deze hartige ontbijtmuffins met ham, zongedroogde tomaat, spinazie en bieslook zien eruit alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan. Geen zorgen, na 10 minuten voorbereiding en een halfuur in de oven zijn ze de...
Aspergequiche met geitenkaas
Brunch-proof genieten van heerlijke seizoensgroentes? Maak deze aspergequiche met geitenkaas en deel 'm met vrienden en familie! Deze makkelijke hartige taart is in een handomdraai klaar én steelt ongetwijfeld de show op de paastafel. Lees snel verder voor het recept!
Vrolijke vegan 'kwarktaart'
Een heerlijke romige 'kwarktaart' en hélemaal vegan? Wij hebben het perfecte recept voor je! Maak indruk met deze heerlijke traktatie boordevol gezonde noten en vers fruit. Hoe je 'm maakt? Dat leggen we je graag uit!
Spread the love met liefdevolle roze koeken
Wil jij dit voorjaar iets op tafel zetten waar de liefde vanaf spat? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou. Deze hartvormige roze koeken zeggen meer dan woorden ooit zouden kunnen. Pssst, vergeet niet het geheime ingrediënt! Lees het recept goed door en bakken maar!
Feestelijke tulband met chocoladeglazuur
Deze Kerst zetten we een echte klassieker op de ontbijttafel. Met de traditionele kersttulband kun je alle kanten op. Je favoriete fruit erin? Waarom niet! Het glazuur een lekker kleurtje geven? Go for it! Hoe wij deze veelzijdige showstopper het liefst maken? Dat lees je...
Warme pompoensoep met extra groenten
Lekker opwarmen na een lange boswandeling in de frisse herfstlucht? Dat doe je natuurlijk met een kom heerlijke hete pompoensoep! Om 'm extra lekker én gezond te maken hebben we wat extra groenten aan deze klassieker toegevoegd. Pak je pollepel erbij en ga aan de slag!
Hartige taart met ui en geitenkaas
De dagen worden korter en de bladeren veranderen van kleur; het is de hoogste tijd voor een heerlijk warm herfstrecept! Deze uientaart met geitenkaas en rozemarijn klinkt misschien fancy, maar het zal je verbazen hoe makkelijk hij is om te maken. Pak je ovenwanten uit de kast,...
Amandelcroissants voor Moederdag
Pak deze Moederdag uit met een heerlijk Frans ontbijtje! Versgeperste jus d'orange, een warme café au lait en huisgemaakte amandelcroissants! Geen tijd om dagen van te voren croissantdeeg te maken? Geen zorgen! Wij delen een makkelijk recept, zodat je maar een uurtje eerder uit...
Romige lente preisoep met dille olie
Warm, vullend én vegetarisch? Kom maar door met die soep! Om je weer op krachten te helpen tijdens het shoppen, vind je bij al onze restaurants deze heerlijke preisoep op de kaart. Maak jij 'm graag thuis? Bekijk dan snel het recept.
Broodje wortelhummus met gegrilde groente en feta
Als je het ons vraagt, zit een gezonde lunch boordevol groente! Onze culinaire collega's van Loods 5 Lekkers weten wel wat lekker is en hebben dit heerlijke broodje met huisgemaakte hummus op de kaart gezet. Zelf aan de slag? We delen het recept graag met je!
Paastaart met sinaasappel en vijgen
Ieder feestmaal heeft een showstopper nodig. Zo'n klapstuk waar je niet omheen kunt! Voor ons is dat deze paastaart met sinaasappel en vijgen. Die is niet alleen heerlijk zoet, maar past óók nog perfect bij ons favoriete bestek. Want, het oog wil ook wat!
Bananen pannenkoekjes ‘Sunny Side Up'
Verras vrienden en familie eens niet met een standaard gebakken ei, maar trakteer ze op dit opvallend lekkere paasontbijtje! De pannenkoekjes zijn niet alleen gezond, maar ook de perfecte oplossing voor een tros overrijpe bananen.
Frisse groene side salad
Een supermakkelijke en frisse salade die van het bord knált. Goed om te weten, je hoeft hier echt niet voor te kunnen koken, de mandoline doet bijna al het werk voor je! Tip: gebruik sojabonen uit de vriezer die je een paar uur voor gebruik ontdooit, deze hebben meer bite en...
Bloemkool amuse
Je kent bloemkool misschien vooral nog van vroeger. Kapot gekookt en geserveerd met een vette kaassaus. Niet jouw smaak? Probeer dan eens deze krokante variant uit de oven. Niet alleen smaakvol, maar ook heel mooi om te zien én met een lekkere bite.
Gravlax
Een kleurrijke klassieker uit de Scandinavische keuken! Door de zalm in zout, suiker en rode biet te marineren verandert de vis van smaak, kleur en textuur. Op deze manier is de vis goed voor te bereiden én zet je een indrukwekkend gerecht op tafel. Voor gravlax werk je met...
Mac & cheese
Comfortfood van 't eerste uur; deze overheerlijke mac & cheese maak je gewoon van dat restje kaasfondue, of dat zakje geraspte kaas dat je voor de zekerheid hebt gekocht, maar tóch niet nodig had voor het kerstdiner. Schenk een glas wijn voor jezelf in, trek je pyjama aan en...
Kalkoenstoof met kruiden
Hartstikke leuk al die uitgebreide gerechten tijdens de kerstdagen, maar op derde kerstdag gaan we toch liever voor iets makkelijks. Om niet meteen de bezorger te laten fietsen hebben wij een lekker recept bedacht met ingrediënten die je na Kerst waarschijnlijk gewoon in huis...
Warme winterse pastei
Kliekjes over na een paar drukke feestdagen? Niet weggooien! Met dit recept voor een warme winterse pastei maak je van de kerstrestjes in een handomdraai een feestelijk gerecht! Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder!
Knolselderijsoep om op te warmen
Het is de perfecte temperatuur voor een warme kop soep! Kun je kommen tomaten- en pompoensoep ondertussen niet meer zien? Probeer dan deze romige knolselderijsoep! Super gezond én weer eens wat nieuws. Bekijk het hele recept hieronder!
Warme winterse quiches
Voor je het weet dalen de temperaturen en is het vóór het avondeten al donker. Niet getreurd, want met zacht kaarslicht en warme winterse gerechten op tafel maak je van iedere avond een feestje. Stook de oven op, begin met kokkerellen en geniet van een overheerlijke warme quiche!
Lemon meringue taartjes
Zondag bakdag! Heb jij zin om écht iets lekkers te maken en heb je daar best een uurtje voor over? Dan kun je deze overheerlijke lemon meringue taartjes aan het einde van de dag als dessert serveren. Weten hoe je ze maakt? Lees snel verder!
Vrolijke zandkoekjes
Heb jij een nog een leuke activiteit nodig voor dit weekend? Trek je schort aan, pak je deegroller en ga aan de slag! Deze vrolijke zandkoekjes zijn ongetwijfeld een hit bij het hele gezin en ze zien er ook nog eens heel leuk uit. Weten hoe je ze maakt? Lees snel verder!
Bloemige cocktail
Heb jij dit weekend een gezellige borrel op de planning staan, maar geen inspiratie? Dan is deze bloemige cocktail jouw redder in nood! Met maar drie ingrediënten is deze cocktail makkelijk te maken en gegarandeerd een succes bij je gasten!
5x fruitwater
Dat we tijdens de hete zomermaanden goed moeten hydrateren weten we allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat die liters water niet je neus uitkomen? Een paar aardbeien en een paar takjes munt maken jouw kan water niet alleen mooier, maar ook een stuk gezonder. We zetten een paar...
Handmade Mochi
Mochi zijn Japanse rijstcakejes, gemaakt van kleefrijst. Omdat de smaak van de mochi neutraal is, kun je variëren met allerlei vullingen en toppings. Zelf aan de slag gaan? Steek je handen uit de mouwen ga aan de slag! Liever een een andere smaak? Je kunt de mochi vullen met...