Cinnamon rolls
Onze favoriet voor op de paastafel? Cinnamon rolls! De kaneelbroodjes rol je zo in elkaar en je hoeft niet zuinig te zijn met het glazuur. Wij delen het recept met je, zodat je snel aan de slag kan.
Kaneelbroodjes:
-
32 g honing
-
1 zakje droge gist
-
340 ml melk
-
525 g gewone bloem
-
1/2 tl kardemom
-
55 g bruine suiker
-
60 g boter
-
Snufje zeezout
Vulling
-
90 gr boter, op kamertemperatuur
-
150 gr lichtbruine basterdsuiker
-
1½ el kaneelpoeder
Glazuur
-
100 gr roomkaas, op kamertemperatuur
-
50 gr boter, op kamertemperatuur
-
75 gr poedersuiker
-
1 tl vanille extract
-
2-3 el melk
Bereidingswijze:
-
Doe de honing en melk in een kom en verwarm in de magnetron gedurende 30 seconden - 1 minuut tot lauwwarm (niet te heet of koud).
-
Voeg de gist toe, roer en zet opzij.
-
Doe de bloem, suiker en zout in een mengkom.
-
Giet de boter en het gerezen gistmengsel erbij.
-
Gebruik een mixer met een kneedhaak en kneed 5-10 minuten tot een deegbal ontstaat die niet meer aan de kom plakt.
-
Vet een grote kom in en leg het deeg erin. Draai het deeg om zodat het rondom ingevet is, dek af met een vochtige doek en laat 1-2 uur rijzen tot het bijna verdubbeld is in omvang.
-
Druk na het rijzen het deeg plat, leg het op een werkblad en rol het uit tot een rechthoek.
-
Meng alle ingrediënten voor de vulling en smeer dit uit over het deeg
-
Rol het deeg strak op en snijd met een scherp mes in 8-10 plakken.
-
Bekleed een bakvorm met bakpapier en leg de kaneelbroodjes erin. Dek af en laat nog 20-30 minuten rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C terwijl de broodjes rijzen.
-
Maak ondertussen het roomkaasglazuur door alle ingrediënten te mengen.
-
Bak de kaneelbroodjes 15-25 minuten tot ze goudbruin zijn en haal uit de oven.
-
Laat kort afkoelen en bestrijk met het glazuur.
Lekker eten smaakt nog beter op mooi servies. Shop hieronder onze favorieten of bezoek een van onze winkels.