Pistache buns
Wat staat er op jouw paastafel dit jaar? Pistache buns mogen zeker niet ontbreken. Wij delen ons favoriete recept waar jij je vingers bij aflikt.
Deeg:
-
32 g honing
-
1 zakje droge gist
-
340 ml melk
-
525 g gewone bloem
-
1/2 tl kardemom
-
55 g bruine suiker
-
60 g boter
-
Snufje zeezout
Pistachecrème vulling:
-
Snufje kaneel
-
80 g pistachecrème
-
Boter
-
Snufje bruine suiker
Pistache-roomkaasglazuur:
-
65 g boter
-
113 g roomkaas
-
1 tl vanille extract
-
130 g poedersuiker
-
2 el pistachecrème
Topping:
-
Pistachecrème
-
Pistachenoten
Bereidingswijze:
-
Doe de honing en melk in een kom en verwarm in de magnetron gedurende 30 seconden - 1 minuut tot lauwwarm (niet te heet of koud).
-
Voeg de gist toe, roer en zet opzij.
-
Doe de bloem, suiker en zout in een mengkom.
-
Giet de boter en het gerezen gistmengsel erbij.
-
Gebruik een mixer met een kneedhaak en kneed 5-10 minuten tot een deegbal ontstaat die niet meer aan de kom plakt.
-
Vet een grote kom in en leg het deeg erin. Draai het deeg om zodat het rondom ingevet is, dek af met een vochtige doek en laat 1-2 uur rijzen tot het bijna verdubbeld is in omvang.
-
Druk na het rijzen het deeg plat, leg het op een werkblad en rol het uit tot een rechthoek.
-
Bestrijk het deeg met een dun laagje boter (optioneel), verdeel de pistachecrème erover en strijk uit met een spatel. Bestrooi met kaneel en pistachenoten.
-
Rol het deeg strak op en snijd met een scherp mes in 8-10 plakken.
-
Bekleed een bakvorm met bakpapier en leg de kaneelbroodjes erin. Dek af en laat nog 20-30 minuten rijzen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C terwijl de broodjes rijzen.
-
Maak ondertussen het roomkaasglazuur door alle ingrediënten te mengen.
-
Bak de kaneelbroodjes 15-25 minuten tot ze goudbruin zijn en haal uit de oven.
-
Laat kort afkoelen en bestrijk met het glazuur.
-
Werk af met extra pistachecrème en pistachenoten. Geniet ervan!
Lekker eten smaakt nog beter op mooi servies. Shop hieronder onze favorieten of bezoek een van onze winkels.