pin

Design in bloom

Binnenkijkers

Wie? Judith, Tijmen en hun dochter Suus. Wat? een -volledig verbouwd- vrijstaand huis uit de jaren 60 Waar: Het Noord-Hollandse Heiloo. Inrichting? Stoer design, unieke vintage vondsten en (veel) reis souvenirs. Inspiratie? kleur, kleur, kleur en natuurlijk hun reizen.

Toen Judith haar vriend Tijmen op een bloemenbeurs leerde kennen en hij vertelde waar hij vandaan kwam, wist ze niet meteen waar Heiloo lag. Maar het duurde niet lang tot ze haar intrek nam in zijn voormalig ouderlijk huis, midden in de groene hart van het Kennemerland. Beiden zijn werkzaam in de bloemen; Judith heeft samen met twee collega vriendinnen een bedrijf, 20nu, dat sfeerpresentaties en bloemdecoraties ontwerpt en Tijmen ontwikkelt en verkoopt bloembolconcepten. Hun huis ademt dan ook de liefde voor natuur en bloemen, vanuit elke hoek in de woonkamer kijk je door de enorme ramen uit over het gazon en weelderige tuin.

Een witte-muren-huis is niks voor Judith, dus heeft ze op verschillende plekken in huis gekozen voor afwisselend warme en heldere tinten op de muur.De kleurrijke vintage reclameposters komen overal vandaan.

De entree van de woning betreed je via een riante hal met hoge raampartij. De zwart metalen deuren kunnen het woongedeelte afsluiten van de gang met trap naar boven. Waar eerst een balkon zat aan de schaduwzijde van het huis, is nu een fijne speelruimte gekomen voor dochter Suus.

Aan het keukeneiland staan (draaibare!) Revolver barkrukken van Hay, onder de trap een grote witte vaas van Pols Potten.

Judith ontwierp zelf de open keuken. De kasten in de keuken zijn van notenhout, en lopen door tot in het zitgedeelte van de woonkamer. Er is handig om de metalen steunpilaren heen gebouwd, en de nissen en planken bieden ruimte aan mooie en gezellige keukenaccessoires.

Door het frisgroene kelim kleed lijkt het gazon bijna door te lopen in de woonkamer. Op de cognac Slimm bank is het in de winter bij de houtkachel lekker 'bankhangen'. De riante loveseat is de favoriete slaapplek voor huiskatten Eline en Dapper.

Souvenirs van hun vele reizen komen samen in de kast, gecombineerd met erfstukken en mooie dingetjes van Suus.

De groene vintage stoelen zijn een ontwerp van Thonet. Tijmen trof ze op zakenreis aan in een oude bollenschuur en maakte meteen een deal met de eigenaar. Ze zitten heerlijk en matchen mooi met de Vitra Eames DAR stoelen. Boven de tafel hangt lamp Copenhagen van &Tradition. De vintage kast tegen de muur vond Judith in Belgie gewoon langs de kant van de weg. Op onbegrijpelijke wijze is het Judith gelukt de kast in haar auto te krijgen en na een likje beits doet hij nu dienst als servieskast.

Naast haar werk als ontwerper is Judith ook elke week te vinden bij Loods 5, waar ze in Zaandam en Amersfoort een unit heeft met bijzondere zijden kunstbloemen en natuurlijke decoratie. Hiermee kun je ook in de winter eindeloos variëren, en ben je niet gebonden aan bloemen die alleen in het zomer seizoen te krijgen zijn.

Meer over binnenkijker & stoer

Binnenkijkers

Werken in een creatief kantoor

In dit industriële pand op het Hembrugterrein heeft Florian zijn kantoor, studio en opslag. Hij werkt als artdirector en set designer voor verschillende films en series. Zijn verzameling bestaat uit spooky schedels en wapens, maar hij heeft ook talloze kisten, koffers en zelfs...
Binnenkijkers

Het strandhuis van Annette

Annette woont met haar twee zoons in een oud pakhuis bij de duinen. Ze verbouwde het huis tot een fijn thuis voor haar gezin, maar koos wel voor een gietvloer om het een industrieel tintje te geven. Binnen vind je vooral veel wit, maar af en toe ook de kleuren van de zee, het...
Binnenkijkers

Binnenkijken bij Nils & Nienke

Als je ouders rasechte verzamelaars zijn, kan het haast niet anders of je draagt zelf ook het verzamel-gen. Dat geldt zeker voor Nienke. Zij plunderde haar ouderlijk huis en is altijd driftig op zoek naar vintage pareltjes om aan haar collectie toe te voegen. Samen met Nils en...
Binnenkijkers

Binnenkijken bij Esther & Kees

Na vier jaar in de Amsterdamse Baarsjes te hebben gewoond, kochten Esther en haar vriend Kees begin dit jaar een vervallen pakhuis uit 1900 in het centrum van Haarlem. Na zeven maanden bikkelen hebben ze een huis waar ze nooit meer weg willen. De begane grond, die eerder dienst...
Binnenkijkers

Binnenkijker bij styliste Sarah Walraven

Loods 5 styliste Sarah Walraven liet ons een kijkje nemen in haar huis. Elke dag werkt ze met de leukste woonspullen, dus inspiratie genoeg. Maar wat komt er uiteindelijk bij haar thuis terecht? We stelden haar 5 vragen over wonen, interieur en Loods 5.
Binnenkijkers

Liefde voor interieur

We zijn op bezoek bij Marja van Daalen, van beroep communicatieadviseur voor een woningcorporatie. Ze woont in een heerlijk wit huis waarin ze op creatieve wijze met de ruimte heeft gespeeld om er zo goed mogelijk alle functies, zoals wonen, koken, werken en slapen, in te...