Kerstkrans met brie en cranberry
Breng stijl en smaak naar je kersttafel met deze feestelijke kerstkrans met brie en cranberry. Luchtig croissantdeeg, romige brie en zoete cranberrysaus vormen samen een heerlijke combinatie. Met pistachenootjes en honing als final touch. Perfect als eyecatcher bij een feestelijke maaltijd. Check hier hoe je 'm maakt.
Dit heb je nodig:
- 2 rollen croissantdeeg, uitgerold en gesneden in 12 driehoeken
- 125 gram cranberrysaus
- 200 gram brie, in plakjes
- 30 gram pistachenootjes, fijngehakt
- Paar takjes rozemarijn
- 1 ei, losgeklopt
- Grof zeezout
- Honing
Zo maak je 't:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet in het midden een klein schaaltje. Leg alle croissantdriehoekjes rondom het schaaltje, met de korte kant naar het schaaltje toe. Overlap elke driehoek op de helft en ga helemaal rond de kom om een stervorm te creëren. Stop de laatste driehoek gedeeltelijk onder de eerste, zodat elke driehoek de volgende half overlapt. Druk dan de overlappende delen rondom het schaaltje aan, zodat het platter wordt en de driehoekjes aan elkaar plakken.
Nu kun je de vulling toevoegen. Begin met de cranberrysaus, gebruik een lepel om deze om het schaaltje heen te verspreiden. Voeg dan de plakjes brie toe. Besprenkel met bijna alle pistachenootjes en rozemarijn, maar bewaar een beetje voor decoratie.
Haal dan het schaaltje uit het midden. Vouw nu de punt van elke driehoek naar het midden en stop het uiteinde eronder. Doe dit bij alle driehoekjes. Bestrijk dan de krans met wat ei. Strooi ook de rest van de rozemarijn en wat grof zeezout erover.
Bak de krans in 15 minuten goudbruin in de oven. leg op een serveerschaal, sprenkel wat honing erover en strooi de rest van de pistachenoten eroverheen.
Serveer de krans op prachtig servies, shop onze favorieten hieronder of bezoek een van onze winkels.