Bezoek en openingstijden

  • Loods 5 Amersfoort

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
      • Woensdag Gesloten
      • Donderdag 10:00 - 17:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Euroweg 1, 3825 HA Amersfoort
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Duiven

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
      • Woensdag Gesloten
      • Donderdag 10:00 - 17:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Cartograaf 14, 6921 EZ Duiven
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Maastricht

      • Maandag 12:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
      • Woensdag Gesloten
      • Donderdag Gesloten
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Sphinxcour 5, 6211 XZ Maastricht
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Sliedrecht

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
      • Woensdag Gesloten
      • Donderdag 10:00 - 17:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 17:00 uur
    • Leeghwaterstraat 69, 3364 AE Sliedrecht
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Zaandam

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
      • Woensdag Gesloten
      • Donderdag 10:00 - 17:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Pieter Ghijsenlaan 14b, 1506 PV Zaandam
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Garage Zaandam (outlet)

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
      • Woensdag Gesloten
      • Donderdag 10:00 - 17:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Stormhoek 20, 1506 SW Zaandam
    • Meer info en openingstijden
Winkels
pin
Recepten

Focaccia met rozemarijn en zeezout

Breng sfeer naar je eettafel met deze focaccia met rozemarijn en zeezout. Licht en luchtig van binnen met een knapperige, goudbruine korst vol subtiele smaken. Het perfecte recept als bijgerecht of om te delen tijdens een gezellige borrel.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram bloem
  • 280-320 gram water
  • 100 gram rijpe zuurdesemstarter óf 3 gram droge gist
  • 7 gram zout
  • 12 gram olijfolie
  • Rozemarijn
  • Grof zeezout

Zo maak je 't:

Meng de bloem met het water. Voeg zoveel water toe als waar je zelf comfortabel mee bent. Een hogere hydratatie zorgt voor een een mooiere focaccia, maar ook voor een natter deeg wat moeilijker is om mee te werken. Laat het deeg een half uur afgedekt rusten.

Voeg na een half uur de starter (of de gist), het zout en de olijfolie toe. Meng dit goed door het deeg en laat vervolgens weer een half uur rusten. Voer dan de eerste coil fold uit. Pak het deeg voorzichtig met beide handen onder het midden, waarbij je probeert het deeg aan de onderkant lichtjes op te tillen zodat het loskomt van de kom. Trek het deeg een beetje omhoog en vouw het vervolgens onder zichzelf door het deeg voorzichtig terug te laten zakken in de kom. Draai de kom 90 graden en herhaal de beweging. Doe dit vier keer, zodat alle zijden van het deeg zijn gevouwen. Laat dan het deeg weer 30 minuten rusten.

Voer nog twee keer een coil fold uit en laat het deeg steeds 30 minuten rusten tussen de folds. Nadat je drie coil folds hebt uitgevoerd, zet je het deeg afgedekt in de koelkast voor een nachtje.

Haal het deeg de volgende ochtend uit de koelkast. Leg een bakpapiertje in een ovenschaal en vet in met een flinke scheut olijfolie. Leg dan het deeg in de schaal. Dek af en laat rusten tot het deeg verdubbeld is in volume, meestal duurt dit ongeveer 3 uur. Als je deeg gerezen is, besprenkel je het met nog meer olijfolie. Wees niet te zuinig! Doe ook wat olijfolie op je vingers. Druk met je vingertoppen kuiltjes in het deeg. Verdeel vervolgens de rozemarijn en het grove zeezout over de focaccia. Bak de focaccia op 230 ˚C voor 20-25 minuten.

De focaccia is nét wat lekkerder als je 'm serveert op mooi servies. Shop onze favorieten hieronder of bezoek een van onze winkels.

Shop servies

Recepten

Bloemige cocktail

Heb jij dit weekend een gezellige borrel op de planning staan, maar geen inspiratie? Dan is deze bloemige cocktail jouw redder in nood! Met maar drie ingrediënten is deze cocktail makkelijk te maken en gegarandeerd een succes bij je gasten!
Recepten

Bourbon meatballs

Deze gehaktballetjes zijn perfect wanneer je geen uur in de keuken wil staan, maar wel wat lekkers op tafel wil zetten voor bij de kerstborrel! De Bourbon whiskey marinade maakt dit borrelhapje net iets feestelijker!
Recepten

Hartige taart met ui en geitenkaas

De dagen worden korter en de bladeren veranderen van kleur; het is de hoogste tijd voor een heerlijk warm herfstrecept! Deze uientaart met geitenkaas en rozemarijn klinkt misschien fancy, maar het zal je verbazen hoe makkelijk hij is om te maken. Pak je ovenwanten uit de kast,...
Trends

Fan van kleur? We've got you!

Kunst aan de muur brengt leven in elke ruimte en weerspiegelt je persoonlijkheid. Ben je in voor wat kleur en opvallende quotes? Laat je inspireren door onze favoriete prints voor aan de muur.
Recepten

Aspergequiche met geitenkaas

Brunch-proof genieten van heerlijke seizoensgroentes? Maak deze aspergequiche met geitenkaas en deel 'm met vrienden en familie! Deze makkelijke hartige taart is in een handomdraai klaar én steelt ongetwijfeld de show op de paastafel. Lees snel verder voor het recept!
Recepten

Recept banaan blondie

Deze maand scoor je voor €5 een lekkere pumpkin spice latte met een banaan blondie bij onze restaurants. Zin om zelf aan de slag te gaan? We laten je zien hoe je de allerlekkerste banaan blondie vanuit je eigen keuken maakt!
Recepten

Klassieke mokkataartjes

Alsof je langs de patisserie bent geweest, maar niks is minder waar. Deze mokkataartjes zijn heerlijk én maak je makkelijk zelf. Met dit recept kan je een middag vertoeven in de keuken met lekkere kunstwerkjes als resultaat. Om je vingers bij af te likken.
Trends

Feestelijk tafelen

Schuif deze kerst aan een heerlijk gedekte tafel. Haal de kerstlampjes weer tevoorschijn, steek de kaarsen aan en serveer je favoriete gerechten op nieuw servies . Pak uit met het kerstdiner, maar vergeet een lekker ontbijt en een goede borrel ook zeker niet. Alles voor een...
Recepten

Tosti met cheddar en broccoli

Geen zin in een standaard bammetje, maar ook geen zin om uren in de keuken te staan? Deze heerlijke tosti met broccoli en cheddar heb je in 10 minuten op je bord liggen en je krijgt stiekem zelfs nog wat extra groente binnen!
Nieuws

Harira Marokkaanse Soep

Een goede start van het nieuwe jaar begint voor veel mensen met goed eten. Niet alleen is gezond eten het beste medicijn voor zo ongeveer alles, ook het bereiden van een verse maaltijd kan heel ontspannend werken! En hoe leuk is het om nieuwe smaken uit te proberen? Wij maakten...