Bezoek en openingstijden

  • Loods 5 Amersfoort

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Euroweg 1, 3825 HA Amersfoort
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Duiven

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Cartograaf 14, 6921 EZ Duiven
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Garage Zaandam (outlet)

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Stormhoek 20, 1506 SW Zaandam
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Sliedrecht

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 17:00 uur
    • Leeghwaterstraat 69, 3364 AE Sliedrecht
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Zaandam

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Pieter Ghijsenlaan 14b, 1506 PV Zaandam
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Maastricht

      • Maandag 12:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Sphinxcour 5, 6211 XZ Maastricht
    • Meer info en openingstijden
Winkels
pin
Recepten

Focaccia met rozemarijn en zeezout

Breng sfeer naar je eettafel met deze focaccia met rozemarijn en zeezout. Licht en luchtig van binnen met een knapperige, goudbruine korst vol subtiele smaken. Het perfecte recept als bijgerecht of om te delen tijdens een gezellige borrel.

Dit heb je nodig:

  • 400 gram bloem
  • 280-320 gram water
  • 100 gram rijpe zuurdesemstarter óf 3 gram droge gist
  • 7 gram zout
  • 12 gram olijfolie
  • Rozemarijn
  • Grof zeezout

Zo maak je 't:

Meng de bloem met het water. Voeg zoveel water toe als waar je zelf comfortabel mee bent. Een hogere hydratatie zorgt voor een een mooiere focaccia, maar ook voor een natter deeg wat moeilijker is om mee te werken. Laat het deeg een half uur afgedekt rusten.

Voeg na een half uur de starter (of de gist), het zout en de olijfolie toe. Meng dit goed door het deeg en laat vervolgens weer een half uur rusten. Voer dan de eerste coil fold uit. Pak het deeg voorzichtig met beide handen onder het midden, waarbij je probeert het deeg aan de onderkant lichtjes op te tillen zodat het loskomt van de kom. Trek het deeg een beetje omhoog en vouw het vervolgens onder zichzelf door het deeg voorzichtig terug te laten zakken in de kom. Draai de kom 90 graden en herhaal de beweging. Doe dit vier keer, zodat alle zijden van het deeg zijn gevouwen. Laat dan het deeg weer 30 minuten rusten.

Voer nog twee keer een coil fold uit en laat het deeg steeds 30 minuten rusten tussen de folds. Nadat je drie coil folds hebt uitgevoerd, zet je het deeg afgedekt in de koelkast voor een nachtje.

Haal het deeg de volgende ochtend uit de koelkast. Leg een bakpapiertje in een ovenschaal en vet in met een flinke scheut olijfolie. Leg dan het deeg in de schaal. Dek af en laat rusten tot het deeg verdubbeld is in volume, meestal duurt dit ongeveer 3 uur. Als je deeg gerezen is, besprenkel je het met nog meer olijfolie. Wees niet te zuinig! Doe ook wat olijfolie op je vingers. Druk met je vingertoppen kuiltjes in het deeg. Verdeel vervolgens de rozemarijn en het grove zeezout over de focaccia. Bak de focaccia op 230 ˚C voor 20-25 minuten.

De focaccia is nét wat lekkerder als je 'm serveert op mooi servies. Shop onze favorieten hieronder of bezoek een van onze winkels.

Shop servies

Recepten

Espresso Martini

We halen de cocktailbar in huis met deze heerlijke espresso Martini. Haal de bartender in jezelf naar boven en shake er op los! Met deze cocktail wordt het sowieso een gezellige avond!
Recepten

Aspergequiche met geitenkaas

Brunch-proof genieten van heerlijke seizoensgroentes? Maak deze aspergequiche met geitenkaas en deel 'm met vrienden en familie! Deze makkelijke hartige taart is in een handomdraai klaar én steelt ongetwijfeld de show op de paastafel. Lees snel verder voor het recept!
Interviews

Let's meet: LIEN Limoncello

We stellen je voor aan Madeline en Tom, een inspirerend stel dat tijdens een vakantie op Curaçao besloot om hun zelfgemaakte limoncello op de markt te brengen. Inmiddels drink je LIEN Limoncello niet alleen in je eigen achtertuin, maar ook bij verschillende restaurants in...
Trends

Color of the season: Shiny silver

Ontdek dé kleur van het feestseizoen: zilver! We spotten het al veel in de fashionwereld en ook in het interieur ontkomen we er niet aan. Het kan subtiel met accessoires of juist uit je comfort zone met een bank als eyecatcher. Hoe je het ook doet; met zilver maak je sowieso...
Trends

Let's celebrate - slaapkamer

Zin in een slow morning? Schrap je planning en blijf urenlang lekker in bed liggen. Maak het extra comfortabel met een grote berg kussens en een warme plaid . Verwen jezelf met een ontbijt op bed en vergeet even de tijd.
Recepten

Boterkoek voor bij de koffie

De horeca is alweer een tijd dicht, dus voor iedereen die snakt naar een koffietje met gebak zoals het alleen in je favoriete cafe smaakt, hebben wij een lekker recept voor boterkoek! Trek je schort aan, maak er een uurtje voor vrij, en bak de lekkerste boterkoek gewoon...
Trends

Feestelijk tafelen

Schuif deze kerst aan een heerlijk gedekte tafel. Haal de kerstlampjes weer tevoorschijn, steek de kaarsen aan en serveer je favoriete gerechten op nieuw servies . Pak uit met het kerstdiner, maar vergeet een lekker ontbijt en een goede borrel ook zeker niet. Alles voor een...
Recepten

Kerstkrans met brie en cranberry

Breng stijl en smaak naar je kersttafel met deze feestelijke kerstkrans met brie en cranberry. Luchtig croissantdeeg, romige brie en zoete cranberrysaus vormen samen een heerlijke combinatie. Met pistachenootjes en honing als final touch. Perfect als eyecatcher bij een...
Trends

Let's celebrate - accessoires

Fan van verzamelen? Met accessoires kan je oneindig je collectie blijven aanvullen. Dit seizoen staat in het teken van neutrale tinten en diverse natuurlijke materialen zoals marmer en hout . Zo creëer je op een makkelijke manier een serene sfeer in huis.
Recepten

De allerlekkerste focaccia met avocado aioli

Wil jij écht iets lekkers op tafel zetten voor bij de borrel, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Maak het deeg voor de allerlekkerste focaccia van te voren en je hebt binnen no-time een warm borrelbrood uit de oven met een heerlijke dip ernaast!