Speculaasboterkoek
Kun jij je een beetje inhouden deze maand? Met alle pepernoten, speculaas en taaitaai op tafel hebben wij er moeite mee om niet de hele dag te snaaien. We maken het je nog extra moeilijk met een lekker recept, niet gezond, wel heel lekker!
Dit heb je nodig:
- 250 gr zachte boter
- 250 gr bruine basterdsuiker
- 250 gr bloem
- 2 eieren
- Rasp van een halve sinaasappel
- 10 gr speculaaskruiden
Zo maak je het:
Meng de zachte boter met de basterdsuiker in een grote kom. Voeg de sinaasappelrasp en 1 ei toe. Roer daarna de bloem en speculaaskruiden door het mengsel. Splits het tweede ei en klop de dooier los met een klein beetje water. Doe het beslag in een lage, ingevette bakvorm en bestrijk het met eigeel. Gebruik een vork om het ruitpatroon in de koek te krassen.
Bak de speculaaskoek 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de koek na het bakken goed afkoelen, eventuele zachte delen in het midden harden dan vanzelf uit. Bewaar de boterkoek een nacht in de koelkast voordat je ‘m serveert bij een grote kop warme chocolademelk!