Bezoek en openingstijden

  • Loods 5 Amersfoort

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Nu geopend ⋅ Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Euroweg 1, 3825 HA Amersfoort
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Duiven

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Nu geopend ⋅ Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Cartograaf 14, 6921 EZ Duiven
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Garage Zaandam (outlet)

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Nu geopend ⋅ Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Stormhoek 20, 1506 SW Zaandam
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Maastricht

      • Maandag 12:00 - 18:00 uur
      • Nu geopend ⋅ Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Sphinxcour 5, 6211 XZ Maastricht
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Sliedrecht

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Nu geopend ⋅ Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 17:00 uur
    • Leeghwaterstraat 69, 3364 AE Sliedrecht
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Zaandam

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Nu geopend ⋅ Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Pieter Ghijsenlaan 14b, 1506 PV Zaandam
    • Meer info en openingstijden
Winkels
pin
Recepten

Warme winterse quiches

Voor je het weet dalen de temperaturen en is het vóór het avondeten al donker. Niet getreurd, want met zacht kaarslicht en warme winterse gerechten op tafel maak je van iedere avond een feestje. Stook de oven op, begin met kokkerellen en geniet van een overheerlijke warme quiche! 

Quiche met wilde spinazie en feta

  • 1 rol vers bladerdeeg (diepvriesplakjes kan natuurlijk ook)
  • 400 gr verse wilde spinazie
  • 75 gr half zongedroogde tomaatje
  • 25 gr pijnboompitten
  • 150 gr feta
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 125 ml room
  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook
  • chilipoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde springvorm- of quiche vorm in (24 cm). Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak en bekleed de vorm hiermee. Roerbak de wilde spinazie in een klein scheutje olijfolie tot deze geslonken is. Laat het uitlekken in een zeef en snijd de spinazie vervolgens grof. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een koekenpan. Goed opletten, want ze verbranden snel! Zodra ze geroosterd zijn zet je ze even aan de kant. Mix de eieren, room, geperste knoflook, snufje chilipeper en wat peper en zout naar smaak tot een glad mengsel. Snijd de feta en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.  Meng de spinazie met alle andere ingredienten en giet het mengsel in de ovenschaal. Strooi de belegen kaas eroverheen en bak de quiche in de oven op 200 graden tot deze goudbruin is.  

Quiche met gorgonzola en vijgen

  • 5-6 grote verse vijgen
  • 50 gram walnoten
  • 1 rol vers bladerdeeg (diepvriesplakjes kan natuurlijk ook)
  • 125 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 100 gram gorgonzola

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde springvorm- of quiche vorm in (24 cm). Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak en bekleed de vorm hiermee. Snijd het overtollige bladerdeeg mooi recht rondom af. Hak de walnoten grof. Snijd de vijgen in tweeën. Klop de eieren met de slagroom los met een garde. Voeg de gorgonzola in kleine stukjes toe en klop deze er ook goed doorheen. Voeg wat peper toe en wat zout toe (pas op! het wordt al vrij zout door de gorgonzola). Voeg de walnoten toe aan het eimengsel. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taart. Plaats de halve vijgen in een cirkel over de bodem van de quiche, met de bolle kanten naar beneden. Zet de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Meer over recept & raw places

Recepten

Very Berry Cocktail

Is het al tijd voor een pick-me-up? Wij vinden van wel! Daarom leggen we je in de watten met dit recept voor een Very Berry cocktail!
Nieuws

Harira Marokkaanse Soep

Een goede start van het nieuwe jaar begint voor veel mensen met goed eten. Niet alleen is gezond eten het beste medicijn voor zo ongeveer alles, ook het bereiden van een verse maaltijd kan heel ontspannend werken! En hoe leuk is het om nieuwe smaken uit te proberen? Wij maakten...
Recepten

Handmade Mochi

Mochi zijn Japanse rijstcakejes, gemaakt van kleefrijst. Omdat de smaak van de mochi neutraal is, kun je variëren met allerlei vullingen en toppings. Zelf aan de slag gaan? Steek je handen uit de mouwen ga aan de slag! Liever een een andere smaak? Je kunt de mochi vullen met...
Recepten

Hartige ontbijtmuffins

Geen zoetekauw en wél een brunch-waardig gerecht op tafel? Deze hartige ontbijtmuffins met ham, zongedroogde tomaat, spinazie en bieslook zien eruit alsof je er uren voor in de keuken hebt gestaan. Geen zorgen, na 10 minuten voorbereiding en een halfuur in de oven zijn ze de...
Keukens

Warm & Unique

Deze keuken is een combinatie van onze eigen Loods 5 kleur 'Industrial Green' en noten fineer. Een stoere keuken met een warme uitstraling. Een leuk detail zijn de leren handgrepen!
Recepten

Funky Fruity Popsicle

Met warm weer wil je niets liever dan de hele dag ijsjes eten! Maak je ze zelf, dan weet je precies wat erin zit én eet je dus geen toegevoegde suikers. Fijn voor jou en je gezin. Houd er rekening mee dat de ijsjes een nachtje in de vriezer moeten, dus begin op tijd!
Recepten

Kalkoenstoof met kruiden

Hartstikke leuk al die uitgebreide gerechten tijdens de kerstdagen, maar op derde kerstdag gaan we toch liever voor iets makkelijks. Om niet meteen de bezorger te laten fietsen hebben wij een lekker recept bedacht met ingrediënten die je na Kerst waarschijnlijk gewoon in huis...
Recepten

Kokosmakronen voor bij het Paasontbijt

Een krantje, een kop koffie en een overheerlijke kokosmakroon is het beste begin van een relaxt Paasweekend. Om kokosmakronen te maken heb je niet veel nodig. Met vier ingrediënten kom je al een heel eind! Ga aan de slag en eet smakelijk!
Trendateliers

The fresh mountains

We hebben het niet over ’t soort waar je jaarlijks naartoe vertrekt voor de après-ski. Nee, deze bergen beloven rust en ontspanning. Tijdens een lange wandeling in de sneeuw vul je je longen met gezonde, frisse berglucht terwijl thuis de kaasfondue staat te pruttelen. Haal de...
Recepten

Kaneelbroodjes voor op de Paastafel

Zie jij het al helemaal voor je? Zo'n tafel vol met lekkere hapjes? Dan mogen deze heerlijke kaneelbroodjes echt niet ontbreken! Ze komen oorspronkelijk uit Scandinavië, maar zijn ondertussen ook hier niet meer weg te denken uit de koffietentjes en bakkerijen. Wij vonden een...