Bezoek en openingstijden

  • Loods 5 Amersfoort

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Euroweg 1, 3825 HA Amersfoort
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Duiven

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Cartograaf 14, 6921 EZ Duiven
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Garage Zaandam (outlet)

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Stormhoek 20, 1506 SW Zaandam
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Maastricht

      • Maandag 12:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Sphinxcour 5, 6211 XZ Maastricht
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Sliedrecht

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 17:00 uur
    • Leeghwaterstraat 69, 3364 AE Sliedrecht
    • Meer info en openingstijden
  • Loods 5 Zaandam

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur
    • Pieter Ghijsenlaan 14b, 1506 PV Zaandam
    • Meer info en openingstijden
Winkels
pin
Recepten

Warme winterse quiches

Voor je het weet dalen de temperaturen en is het vóór het avondeten al donker. Niet getreurd, want met zacht kaarslicht en warme winterse gerechten op tafel maak je van iedere avond een feestje. Stook de oven op, begin met kokkerellen en geniet van een overheerlijke warme quiche! 

Quiche met wilde spinazie en feta

  • 1 rol vers bladerdeeg (diepvriesplakjes kan natuurlijk ook)
  • 400 gr verse wilde spinazie
  • 75 gr half zongedroogde tomaatje
  • 25 gr pijnboompitten
  • 150 gr feta
  • 50 gr geraspte belegen kaas
  • 125 ml room
  • 4 eieren
  • 1 teen knoflook
  • chilipoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde springvorm- of quiche vorm in (24 cm). Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak en bekleed de vorm hiermee. Roerbak de wilde spinazie in een klein scheutje olijfolie tot deze geslonken is. Laat het uitlekken in een zeef en snijd de spinazie vervolgens grof. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een koekenpan. Goed opletten, want ze verbranden snel! Zodra ze geroosterd zijn zet je ze even aan de kant. Mix de eieren, room, geperste knoflook, snufje chilipeper en wat peper en zout naar smaak tot een glad mengsel. Snijd de feta en zongedroogde tomaten in kleine stukjes.  Meng de spinazie met alle andere ingredienten en giet het mengsel in de ovenschaal. Strooi de belegen kaas eroverheen en bak de quiche in de oven op 200 graden tot deze goudbruin is.  

Quiche met gorgonzola en vijgen

  • 5-6 grote verse vijgen
  • 50 gram walnoten
  • 1 rol vers bladerdeeg (diepvriesplakjes kan natuurlijk ook)
  • 125 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 100 gram gorgonzola

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ronde springvorm- of quiche vorm in (24 cm). Rol het bladerdeeg uit tot een grote plak en bekleed de vorm hiermee. Snijd het overtollige bladerdeeg mooi recht rondom af. Hak de walnoten grof. Snijd de vijgen in tweeën. Klop de eieren met de slagroom los met een garde. Voeg de gorgonzola in kleine stukjes toe en klop deze er ook goed doorheen. Voeg wat peper toe en wat zout toe (pas op! het wordt al vrij zout door de gorgonzola). Voeg de walnoten toe aan het eimengsel. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taart. Plaats de halve vijgen in een cirkel over de bodem van de quiche, met de bolle kanten naar beneden. Zet de quiche in het midden van de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Meer over recept & raw places

Recepten

Couscous, kus kus!

Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water en komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Couscous is een ongelofelijk lekkere basis voor een zomerse maaltijd. Het leent zich bij uitstek goed voor de verwerking in salades en je kunt er...
Trendateliers

The fresh mountains

We hebben het niet over ’t soort waar je jaarlijks naartoe vertrekt voor de après-ski. Nee, deze bergen beloven rust en ontspanning. Tijdens een lange wandeling in de sneeuw vul je je longen met gezonde, frisse berglucht terwijl thuis de kaasfondue staat te pruttelen. Haal de...
Recepten

Witte chocola macadamia koeken

Na uren in de keuken te hebben gestaan wil je natuurlijk iets makkelijks te snacken hebben. Dat komt mooi uit, want deze koeken kun je gewoon van te voren maken! En van witte chocolade met macadamia noten wordt bijna iedereen blij.
Nieuws

Een koud kunstje

Het is één van de populairder wordende gezondheidstrends; zwemmen in koud natuurwater. Heb je het ergens voorbij zien komen, maar lijkt het nog een ver van je bad show? Geen stress! Wij hebben de voordelen van zo’n dagelijkse koude plons voor je op een rijtje gezet.
Interviews

Holistisch paardrij-instructeur Antoinette Rutte

Mens en paard werken al eeuwen samen om het land te bewerken, om snel van A-naar-B te komen of voor het plezier van de ruiter. Maar, dat kan ook anders. Antoinette Rutte kent haar paard Tara door-en-door en voelt feilloos aan hoe ze in contact staat met haar paard. En ja, dat...
Recepten

Kaneelbroodjes voor op de Paastafel

Zie jij het al helemaal voor je? Zo'n tafel vol met lekkere hapjes? Dan mogen deze heerlijke kaneelbroodjes echt niet ontbreken! Ze komen oorspronkelijk uit Scandinavië, maar zijn ondertussen ook hier niet meer weg te denken uit de koffietentjes en bakkerijen. Wij vonden een...
Recepten

De allerlekkerste focaccia met avocado aioli

Wil jij écht iets lekkers op tafel zetten voor bij de borrel, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Maak het deeg voor de allerlekkerste focaccia van te voren en je hebt binnen no-time een warm borrelbrood uit de oven met een heerlijke dip ernaast!
Keukens

Clean & Green

Een frisse keuken met verrassende details. De basis is strak en wordt aangevuld met veel groen. Dit resulteert in een hippe botanische keuken!
Trendateliers

The raw city

Beton, baksteen en vooral veel rumoer. Er zijn weinig plekken zo rauw en inspirerend als een drukke metropool. Maar hoe haal je die trendy stijl van buiten naar binnen? Een mix van design, kunst en hippe accessoires geeft jouw huis echte big city vibes. Kies verrassende...
Recepten

BBQ Masters Recept Rumpsteak

Zomer en BBQ gaan heel goed samen! Een goed recept voor een lekker stukje vlees maakt iedere BBQ-fan blij. Neem snel een kijkje op onze blog met een recept voor jouw ultieme BBQ avond.