Bezoek en openingstijden

  • Amersfoort

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur (Bevrijdingsdag)
    • Euroweg 1, 3825 HA Amersfoort
    • Meer info en openingstijden
  • Duiven

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur (Bevrijdingsdag)
    • Cartograaf 14, 6921 EZ Duiven
    • Meer info en openingstijden
  • Garage Zaandam (outlet)

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur (Bevrijdingsdag)
    • Stormhoek 20, 1506 SW Zaandam
    • Meer info en openingstijden
  • Sliedrecht

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 17:00 uur (Bevrijdingsdag)
    • Leeghwaterstraat 69, 3364 AE Sliedrecht
    • Meer info en openingstijden
  • Zaandam

      • Maandag 10:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur (Bevrijdingsdag)
    • Pieter Ghijsenlaan 14b, 1506 PV Zaandam
    • Meer info en openingstijden
  • Maastricht

      • Maandag 12:00 - 18:00 uur
      • Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
      • Woensdag 10:00 - 18:00 uur
      • Donderdag 10:00 - 18:00 uur
      • Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
      • Zondag 12:00 - 18:00 uur (Bevrijdingsdag)
    • Sphinxcour 5, 6211 XZ Maastricht
    • Meer info en openingstijden
Winkels
pin
Recepten

Lemon meringue taartjes

Zondag bakdag! Heb jij zin om écht iets lekkers te maken en heb je daar best een uurtje voor over? Dan kun je deze overheerlijke lemon meringue taartjes aan het einde van de dag als dessert serveren. Weten hoe je ze maakt? Lees snel verder!

Ingrediënten

  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • Half ei (de andere helft gebruik je voor de vulling)
  • Snuf zout
  • Rasp van een halve citroen
  • 140 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Lemon curd
  • Eetbare bloemen naar keuze
  • 6 bakringen

Bereiding

Om het deeg voor de bodem te maken meng je de boter, de suiker, het ei, zout en citroenrasp door elkaar tot een romig geheel. Voeg hier bloem en bakpoeder aan toe en kneed tot een mooi deeg. Laat het deeg nu even koelen. Het is makkelijk om er gelijk al een plak van te maken. Verpak het deeg in folie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten. Rol na het koelen de plak deeg uit tot een dikte van ongeveer 8 mm. Het is handig om het op het bakpapier te doen. Strooi eventueel wat bloem op het deeg als het plakkerig is. Als je deeg op de bakplaat ligt kun je met een bakring een ronde vorm maken. Verwijder het overtollige deeg. Vet nu de binnenkant van de bakringen in met een beetje boter en zet hem weer om het deeg heen. Bak de bodem voor 25-30 minuten op 180  C (boven- en onderwarmte). Zodra de bodem klaar is verwijder je gelijk de ring. De bodem hoort goudbruin te zijn. Laat de bodem eerst helemaal afkoelen voordat je een topping aanbrengt. Verdeel over de bodems een laagje lemon curd (ongeveer 3 theelepels curd per gebakje) Nu kun je beginnen met de topping: meringue schuimpjes. Verwarm de oven voor op 100 graden (90 hete lucht). Neem de 1/2 citroen en wrijf hiermee de beslagkom, de garde en je spatel schoon. Wrijf ze droog met een stukje keukenpapier. Giet de eiwitten in de beslagkom en mix op lage snelheid heel veel zuurstof in de eiwitten. Zet de mixer steeds een beetje hoger in snelheid tot er blijf doorkloppen tot er uiteindelijk pieken vormen. In de hoogste stand voeg je eetlepel voor eetlepel de suiker toe aan de eiwitten. Als alle suiker is toegevoegdblijf dan nog 5-10 minuten extra, op hoge snelheid kloppen. Schep het beslag met de spatel in een spuitzak. Spuit schuimpjes op de bakplaat van ongeveer 3-4 cm en eindig met een grote piek bovenop. Zorg dat je steeds een paar centimeter vrij houdt tussen de vormpjes. De schuimpjes moeten ongeveer 45 minuten worden gebakken. Laat ze er na het uithalen nog even drogen en pluk ze daarna van het bakpapier af en laat ze op een koele ondergrond verder helemaal afkoelen. Als ze helemaal afgekoeld zijn kun je beginnen met de topping. Mix poedersuiker met een beetje water en gele kleurstof. Mix tot het een glanzend geheel. Doe het glazuur over de gebakjes en laat hard worden. Maak af met eetbare bloemen naar keuze en de meringue schuimpjes (handig om dit te doen voordat het hard wordt).

Meer over recept, recepten & scents

Recepten

Vrolijke zandkoekjes

Heb jij een nog een leuke activiteit nodig voor dit weekend? Trek je schort aan, pak je deegroller en ga aan de slag! Deze vrolijke zandkoekjes zijn ongetwijfeld een hit bij het hele gezin en ze zien er ook nog eens heel leuk uit. Weten hoe je ze maakt? Lees snel verder!
Recepten

Bloemige cocktail

Heb jij dit weekend een gezellige borrel op de planning staan, maar geen inspiratie? Dan is deze bloemige cocktail jouw redder in nood! Met maar drie ingrediënten is deze cocktail makkelijk te maken en gegarandeerd een succes bij je gasten!
Recepten

Spaanse Horchata

Dit zomerse Spaanse drankje wordt gemaakt van geweekte aardamandelen en wordt op smaak gebracht met suiker en kaneel. Giet het over een paar ijsblokjes en voilà! Je hebt het perfecte drankje voor een zonnige dag. Weten hoe je het maakt? Lees snel verder!
Recepten

Handmade Mochi

Mochi zijn Japanse rijstcakejes, gemaakt van kleefrijst. Omdat de smaak van de mochi neutraal is, kun je variëren met allerlei vullingen en toppings. Zelf aan de slag gaan? Steek je handen uit de mouwen ga aan de slag! Liever een een andere smaak? Je kunt de mochi vullen met...
Recepten

5x fruitwater

Dat we tijdens de hete zomermaanden goed moeten hydrateren weten we allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat die liters water niet je neus uitkomen? Een paar aardbeien en een paar takjes munt maken jouw kan water niet alleen mooier, maar ook een stuk gezonder. We zetten een paar...
Recepten

Warme winterse pastei

Kliekjes over na een paar drukke feestdagen? Niet weggooien! Met dit recept voor een warme winterse pastei maak je van de kerstrestjes in een handomdraai een feestelijk gerecht! Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder!
Interviews

Let's meet: LIEN Limoncello

We stellen je voor aan Madeline en Tom, een inspirerend stel dat tijdens een vakantie op Curaçao besloot om hun zelfgemaakte limoncello op de markt te brengen. Inmiddels drink je LIEN Limoncello niet alleen in je eigen achtertuin, maar ook bij verschillende restaurants in...
Recepten

Bourbon meatballs

Deze gehaktballetjes zijn perfect wanneer je geen uur in de keuken wil staan, maar wel wat lekkers op tafel wil zetten voor bij de kerstborrel! De Bourbon whiskey marinade maakt dit borrelhapje net iets feestelijker!
Recepten

Mac & cheese

Comfortfood van 't eerste uur; deze overheerlijke mac & cheese maak je gewoon van dat restje kaasfondue, of dat zakje geraspte kaas dat je voor de zekerheid hebt gekocht, maar tóch niet nodig had voor het kerstdiner. Schenk een glas wijn voor jezelf in, trek je pyjama aan en...
Recepten

De allerlekkerste focaccia met avocado aioli

Wil jij écht iets lekkers op tafel zetten voor bij de borrel, maar heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Maak het deeg voor de allerlekkerste focaccia van te voren en je hebt binnen no-time een warm borrelbrood uit de oven met een heerlijke dip ernaast!