Bezoek en openingstijden
-
Loods 5 Amersfoort
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Euroweg 1, 3825 HA Amersfoort
- Meer info en openingstijden
-
Loods 5 Duiven
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Cartograaf 14, 6921 EZ Duiven
- Meer info en openingstijden
-
Loods 5 Maastricht
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Sphinxcour 5, 6211 XZ Maastricht
- Meer info en openingstijden
-
Loods 5 Sliedrecht
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:00 uur
- Leeghwaterstraat 69, 3364 AE Sliedrecht
- Meer info en openingstijden
-
Loods 5 Zaandam
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Pieter Ghijsenlaan 14b, 1506 PV Zaandam
- Meer info en openingstijden
-
Loods 5 Garage Zaandam (outlet)
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Stormhoek 20, 1506 SW Zaandam
- Meer info en openingstijden
BBQ Masters Recept Rumpsteak
Zomer en BBQ gaan heel goed samen! Een goed recept voor een lekker stukje vlees maakt iedere BBQ-fan blij. Neem snel een kijkje op onze blog met een recept voor jouw ultieme BBQ avond.
Recept Dikke lende/ rumpsteak (reversed grill methode)
Wat heb je nodig:
- Braadstuk van ongeveer 1 kg
- olijfolie extra virgine
- zeezout
- BBQ met deksel
- snijplank
- schaal
- scherp vleesmes
- vleesthermomether
- aluminiumfolie
Aan de slag
Voor het braadstuk (dikke lende), laat je lende op kamertemperatuur komen. Haal het vlees in ieder geval een uur voor je gaat barbecuen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd overlangs in stukken van ongeveer 12 – 15 cm doorsnee (lende in drieën).
Steek je barbecue aan, leg de kolen aan één kant van je bbq, en wacht tot de kolen grijs zijn. Nu ben je klaar om de lende te garen. Om een mooie malse, sappige steak te krijgen, bakken we de lende met de reversed grill methode.
Leg daarvoor eerst de lende op het ‘koude gedeelte’ (indirect) dus niet recht boven de kolen, en sluit de bbq met je deksel, en zorg dat het luchtrooster nog wel open staat. Draai af en toe om. Gaar het indirect tot een kerntemperatuur van 38 graden C!. De kerntemperatuur bepaal je met een vleesthermometer. Het ligt helemaal aan de temperatuur en grootte van je barbecue wanneer je vlees gaar is, maar reken op ongeveer een half uur tot drie kwartier.
Zorg dat de kolen weer flink gloeien, en goed heet zijn. Plaats de lende daarna recht boven de kolen om de buitenkant van je vlees een mooi gekarameliseerd korstje te geven. Dit is direct garen. Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 48 graden C!. Dit meet je met een vleesthermometer.
Als je lende klaar is, haal je het vlees van de barbecue en laat minimaal 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Hierdoor ontspant het vlees zich, verdelen de sappen zich weer en krijg je een heerlijk sappig stukje vlees.
Hoe serveer je het?
Snijd de lende in plakken van ongeveer 2 cm en leg op je mooiste bord of plank. Bestrooi het vlees met een klein beetje grof zeezout en peper naar smaak. Serveer dit eventueel met een verse salsa.
Nu heb je vast trek gekregen en zin een bbq feestje vanavond. Laten wij nu in onze winkel in Amersfoort geweldige kamado BBQ's van Big green egg verkopen! Dus nodig je vrienden uit en ga snel naar Loods 5 Amersfoort om deze BBQ te scoren!
Meer over recept, barbecue, BBQ , Big green egg & rumpsteak
Kamado BBQ Big Green Egg
Barbecuen doen we meestal alleen met mooi weer. Maar barbecuen kan je eigenlijk het hele jaar door. Door een BBQ te kopen die veelzijdig is. Lees snel meer over de veelzijdige Kamado BBQ of Big Green Egg.Warm & Unique
Deze keuken is een combinatie van onze eigen Loods 5 kleur 'Industrial Green' en noten fineer. Een stoere keuken met een warme uitstraling. Een leuk detail zijn de leren handgrepen!Kokosmakronen voor bij het Paasontbijt
Een krantje, een kop koffie en een overheerlijke kokosmakroon is het beste begin van een relaxt Paasweekend. Om kokosmakronen te maken heb je niet veel nodig. Met vier ingrediënten kom je al een heel eind! Ga aan de slag en eet smakelijk!Vrolijke zandkoekjes
Heb jij een nog een leuke activiteit nodig voor dit weekend? Trek je schort aan, pak je deegroller en ga aan de slag! Deze vrolijke zandkoekjes zijn ongetwijfeld een hit bij het hele gezin en ze zien er ook nog eens heel leuk uit. Weten hoe je ze maakt? Lees snel verder!Warme winterse pastei
Kliekjes over na een paar drukke feestdagen? Niet weggooien! Met dit recept voor een warme winterse pastei maak je van de kerstrestjes in een handomdraai een feestelijk gerecht! Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder!Couscous, kus kus!
Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water en komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Couscous is een ongelofelijk lekkere basis voor een zomerse maaltijd. Het leent zich bij uitstek goed voor de verwerking in salades en je kunt er...Bloemige cocktail
Heb jij dit weekend een gezellige borrel op de planning staan, maar geen inspiratie? Dan is deze bloemige cocktail jouw redder in nood! Met maar drie ingrediënten is deze cocktail makkelijk te maken en gegarandeerd een succes bij je gasten!White Kitchen
Deze keuken in Scandinavische sfeer is fris en basic. Ondanks het compacte formaat is toch alle luxe apparatuur aanwezig. De mix van zwart-witte accessoires versterken het gevoel en maken het plaatje af.Kalkoenstoof met kruiden
Hartstikke leuk al die uitgebreide gerechten tijdens de kerstdagen, maar op derde kerstdag gaan we toch liever voor iets makkelijks. Om niet meteen de bezorger te laten fietsen hebben wij een lekker recept bedacht met ingrediënten die je na Kerst waarschijnlijk gewoon in huis...Lemon meringue taartjes
Zondag bakdag! Heb jij zin om écht iets lekkers te maken en heb je daar best een uurtje voor over? Dan kun je deze overheerlijke lemon meringue taartjes aan het einde van de dag als dessert serveren. Weten hoe je ze maakt? Lees snel verder!- Maandag 10:00 - 16:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 16:00 uur
- Woensdag 10:00 - 16:00 uur
- Donderdag 10:00 - 16:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 16:00 uur
- Zaterdag Gesloten
- Zondag Gesloten
- Maandag 9:30 - 12:30 uur
- Dinsdag 9:30 - 12:30 uur
- Woensdag 9:30 - 12:30 uur
- Donderdag 9:30 - 12:30 uur
- Vrijdag 9:30 - 12:30 uur
- Zaterdag Gesloten
- Zondag Gesloten
- Maandag 10:00 - 17:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
- Woensdag 10:00 - 17:00 uur
- Donderdag 10:00 - 17:00 uur
- Vrijdag Gesloten
- Zaterdag Gesloten
- Zondag Gesloten
Winkels
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:00 uur
Winkels
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:30 uur
- Maandag 11:00 - 17:30 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:30 uur
- Woensdag 10:00 - 17:30 uur
- Donderdag 10:00 - 17:30 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:30 uur
- Zaterdag 10:00 - 17:30 uur
- Zondag 12:00 - 17:00 uur
- © Loods 5 sinds 1999
- Privacy
- Disclaimer
- Cookiebeleid