Bezoek en openingstijden
-
Amersfoort
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Euroweg 1, 3825 HA Amersfoort
- Meer info en openingstijden
-
Duiven
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Cartograaf 14, 6921 EZ Duiven
- Meer info en openingstijden
-
Maastricht
- Maandag 12:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Sphinxcour 5, 6211 XZ Maastricht
- Meer info en openingstijden
-
Sliedrecht
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
- Zondag 12:00 - 17:00 uur
- Leeghwaterstraat 69, 3364 AE Sliedrecht
- Meer info en openingstijden
-
Zaandam
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Pieter Ghijsenlaan 14b, 1506 PV Zaandam
- Meer info en openingstijden
-
Garage Zaandam (outlet)
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Stormhoek 20, 1506 SW Zaandam
- Meer info en openingstijden
BBQ Masters Recept Rumpsteak
Zomer en BBQ gaan heel goed samen! Een goed recept voor een lekker stukje vlees maakt iedere BBQ-fan blij. Neem snel een kijkje op onze blog met een recept voor jouw ultieme BBQ avond.
Recept Dikke lende/ rumpsteak (reversed grill methode)
Wat heb je nodig:
- Braadstuk van ongeveer 1 kg
- olijfolie extra virgine
- zeezout
- BBQ met deksel
- snijplank
- schaal
- scherp vleesmes
- vleesthermomether
- aluminiumfolie
Aan de slag
Voor het braadstuk (dikke lende), laat je lende op kamertemperatuur komen. Haal het vlees in ieder geval een uur voor je gaat barbecuen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd overlangs in stukken van ongeveer 12 – 15 cm doorsnee (lende in drieën).
Steek je barbecue aan, leg de kolen aan één kant van je bbq, en wacht tot de kolen grijs zijn. Nu ben je klaar om de lende te garen. Om een mooie malse, sappige steak te krijgen, bakken we de lende met de reversed grill methode.
Leg daarvoor eerst de lende op het ‘koude gedeelte’ (indirect) dus niet recht boven de kolen, en sluit de bbq met je deksel, en zorg dat het luchtrooster nog wel open staat. Draai af en toe om. Gaar het indirect tot een kerntemperatuur van 38 graden C!. De kerntemperatuur bepaal je met een vleesthermometer. Het ligt helemaal aan de temperatuur en grootte van je barbecue wanneer je vlees gaar is, maar reken op ongeveer een half uur tot drie kwartier.
Zorg dat de kolen weer flink gloeien, en goed heet zijn. Plaats de lende daarna recht boven de kolen om de buitenkant van je vlees een mooi gekarameliseerd korstje te geven. Dit is direct garen. Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 48 graden C!. Dit meet je met een vleesthermometer.
Als je lende klaar is, haal je het vlees van de barbecue en laat minimaal 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Hierdoor ontspant het vlees zich, verdelen de sappen zich weer en krijg je een heerlijk sappig stukje vlees.
Hoe serveer je het?
Snijd de lende in plakken van ongeveer 2 cm en leg op je mooiste bord of plank. Bestrooi het vlees met een klein beetje grof zeezout en peper naar smaak. Serveer dit eventueel met een verse salsa.
Nu heb je vast trek gekregen en zin een bbq feestje vanavond. Laten wij nu in onze winkel in Amersfoort geweldige kamado BBQ's van Big green egg verkopen! Dus nodig je vrienden uit en ga snel naar Loods 5 Amersfoort om deze BBQ te scoren!
Meer over recept, barbecue, BBQ , Big green egg & rumpsteak
Kamado BBQ Big Green Egg
Barbecuen doen we meestal alleen met mooi weer. Maar barbecuen kan je eigenlijk het hele jaar door. Door een BBQ te kopen die veelzijdig is. Lees snel meer over de veelzijdige Kamado BBQ of Big Green Egg.Groene groentecurry met courgettenoedels
Green & spicey! Deze groene groentecurry maak je helemaal from scratch. Extra lekker dus! Hij is tot de nok gevuld met verse groente en koolhydraatarm, je hoeft je dus geen zorgen te maken over je summer body!Mac & cheese
Comfortfood van 't eerste uur; deze overheerlijke mac & cheese maak je gewoon van dat restje kaasfondue, of dat zakje geraspte kaas dat je voor de zekerheid hebt gekocht, maar tóch niet nodig had voor het kerstdiner. Schenk een glas wijn voor jezelf in, trek je pyjama aan en...Let's meet: LIEN Limoncello
We stellen je voor aan Madeline en Tom, een inspirerend stel dat tijdens een vakantie op Curaçao besloot om hun zelfgemaakte limoncello op de markt te brengen. Inmiddels drink je LIEN Limoncello niet alleen in je eigen achtertuin, maar ook bij verschillende restaurants in...Cheesy Cheesecake
Niets zo feestelijk als een heerlijke cheesecake! Wil jij iets moois én lekkers op tafel zetten deze kerst? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou!Blini's met zalm en rode bietencrème
Als jij het lef hebt om jouw huis in te richten volgens de trend funky animal, dan zijn deze hapjes echt iets voor jou! Blini's met kleur en pit! Op een kleurrijk gedekte tafel met allerlei prints, steel jij de show.Couscous, kus kus!
Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water en komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika. Couscous is een ongelofelijk lekkere basis voor een zomerse maaltijd. Het leent zich bij uitstek goed voor de verwerking in salades en je kunt er...Kalkoenstoof met kruiden
Hartstikke leuk al die uitgebreide gerechten tijdens de kerstdagen, maar op derde kerstdag gaan we toch liever voor iets makkelijks. Om niet meteen de bezorger te laten fietsen hebben wij een lekker recept bedacht met ingrediënten die je na Kerst waarschijnlijk gewoon in huis...Handmade Mochi
Mochi zijn Japanse rijstcakejes, gemaakt van kleefrijst. Omdat de smaak van de mochi neutraal is, kun je variëren met allerlei vullingen en toppings. Zelf aan de slag gaan? Steek je handen uit de mouwen ga aan de slag! Liever een een andere smaak? Je kunt de mochi vullen met...Recept! Peche Melba
Ah, Peche Melba. Een recept dat niet mag ontbreken in je repertoire. Je maakt er direct indruk mee op je date, of houdt je vrienden te vriend met deze zoete klassieker. Veel werk? Valt reuze mee! We helpen je op weg!- Maandag 10:00 - 17:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
- Woensdag 10:00 - 17:00 uur
- Donderdag 10:00 - 17:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 17:00 uur
- Zaterdag Gesloten
- Zondag Gesloten
- Maandag 13:00 - 16:00 uur
- Dinsdag 13:00 - 16:00 uur
- Woensdag 13:00 - 16:00 uur
- Donderdag 13:00 - 16:00 uur
- Vrijdag 13:00 - 16:00 uur
- Zaterdag Gesloten
- Zondag Gesloten
- Maandag 10:00 - 17:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 17:00 uur
- Woensdag 10:00 - 17:00 uur
- Donderdag 10:00 - 17:00 uur
- Vrijdag Gesloten
- Zaterdag Gesloten
- Zondag Gesloten
Winkels
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Maandag 12:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
- Zondag 12:00 - 17:00 uur
Winkels
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:30 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Maandag 12:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
- Zondag 12:00 - 18:00 uur
- Maandag 10:00 - 18:00 uur
- Dinsdag 10:00 - 18:00 uur
- Woensdag 10:00 - 18:00 uur
- Donderdag 10:00 - 18:00 uur
- Vrijdag 10:00 - 18:00 uur
- Zaterdag 10:00 - 18:00 uur
- Zondag 12:00 - 17:00 uur
- © Loods 5 sinds 1999
- Privacy
- Disclaimer
- Cookiebeleid