• Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

  • Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

stukjes brownie op bordjes met een koffie
Recepten

Banaan blondie

Recept

Heb je nog wat rijpe bananen over en zin om zelf te bakken? We laten je zien hoe je de allerlekkerste banaan blondie vanuit je eigen keuken maakt!

Banaan blondie

Benodigdheden
  • Bakblik van 20 bij 20 cm
  • Garde
  • Pan
  • Maatlepels
  • Mengkom
  • Weegschaal
  • Spatel
Ingrediënten
  • 210 gram rijpe bananen
  • 150 gram melk chocolade
  • 75 gram pure chocolade chips
  • 160 gram boter
  • 200 gram lichtbruine basterd suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zout
  • 4 eieren
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 215 gram bloem
Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.

Spray de bakvorm in en bedek met bakpapier.

Prak de rijpe bananen fijn met een vork. Smelt in een pan 40 gram van de boter met 40 gram lichtbruine basterdsuiker. Als de boter gesmolten is, voeg je de geprakte bananen toe. Blijf +/- 8 minuten goed omroeren dat het niet aanbakt maar licht karameliseert. Haal het daarna van het vuur en laat afkoelen.

Gelijktijdig kan je de boter bruinen. Zet 120 gram boter in een pan op een laag vuur en blijf roeren tot de boter een lichtbruine kleur krijgt en noterig begint te ruiken. Zodra het dat punt heeft bereikt, giet je het over naar een mengkom en laat je het afkoelen. Zodra het deels is afgekoeld voeg je 160 gram lichtbruine basterdsuiker toe en mix je het even kort met een handgarde.

Voeg vervolgens 4 eieren en 1 tl vanille extract toe. Roer alles goed met een garde om tot het één geheel is. Zeef daarna 215 gram bloem, 1 tl zout en 1/4 tl bakpoeder erboven. Vouw alles met een spatel goed om tot het bijna een glad geheel is. Voeg daarna het bananen mengsel toe en roer goed om.

Weeg 150 gram melkchocolade en 75 gram pure chocolade af. Voeg 3/4 van de chocolade toe aan het blondiemengsel en roer om.

Doe het geheel in het bakblik en strijk glad. Strooi vervolgens de overige chocolade erover. Bak de blondie op 160 graden voor 20-25 minuten. De blondie is klaar als de rand stevig is en het binnenste nog een beetje zacht is. Laat het afkoelen en laat het een nacht koelen in de koelkast voor je hem gaat snijden.