• Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

  • Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

bbq-steak-recept
Recepten

BBQ Masters Recept Rumpsteak

Probeer ook eens!

Zomer en BBQ gaan heel goed samen! Een goed recept voor een lekker stukje vlees maakt iedere BBQ-fan blij. Neem snel een kijkje op onze blog met een recept voor jouw ultieme BBQ avond.

Recept Dikke lende/ rumpsteak (reversed grill methode)

Ingrediënten
  • Braadstuk van ongeveer 1 kg
  • Olijfolie extra virgine
  • Zeezout
Benodigdheden
  • BBQ met deksel
  • Snijplank
  • Schaal
  • Scherp vleesmes
  • Vleesthermomether
  • Aluminiumfolie
Bereiding

Voor het braadstuk (dikke lende), laat je lende op kamertemperatuur komen. Haal het vlees in ieder geval een uur voor je gaat barbecuen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Snijd overlangs in stukken van ongeveer 12 – 15 cm doorsnee (lende in drieën).

Steek je barbecue aan, leg de kolen aan één kant van je bbq, en wacht tot de kolen grijs zijn. Nu ben je klaar om de lende te garen. Om een mooie malse, sappige steak te krijgen, bakken we de lende met de reversed grill methode.

Leg daarvoor eerst de lende op het ‘koude gedeelte’ (indirect) dus niet recht boven de kolen, en sluit de bbq met je deksel, en zorg dat het luchtrooster nog wel open staat. Draai af en toe om. Gaar het indirect tot een kerntemperatuur van 38 graden C!. De kerntemperatuur bepaal je met een vleesthermometer. 

Het ligt helemaal aan de temperatuur en grootte van je barbecue wanneer je vlees gaar is, maar reken op ongeveer een half uur tot drie kwartier.

Zorg dat de kolen weer flink gloeien, en goed heet zijn. Plaats de lende daarna recht boven de kolen om de buitenkant van je vlees een mooi gekarameliseerd korstje te geven. Dit is direct garen. Laat het vlees garen tot een kerntemperatuur van 48 graden C!. Dit meet je met een vleesthermometer.

Als je lende klaar is, haal je het vlees van de barbecue en laat minimaal 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Hierdoor ontspant het vlees zich, verdelen de sappen zich weer en krijg je een heerlijk sappig stukje vlees.

Hoe serveer je het?

Snijd de lende in plakken van ongeveer 2 cm en leg op je mooiste bord of plank. Bestrooi het vlees met een klein beetje grof zeezout en peper naar smaak. Serveer dit eventueel met een verse salsa.

Nu heb je vast trek gekregen en zin een bbq feestje vanavond. Laten we nu in onze winkel in Amersfoort geweldige kamado BBQ's van Big green egg verkopen! Dus nodig je vrienden uit en ga snel naar Loods 5 Amersfoort om deze BBQ te scoren!