
Boterkoek voor bij de koffie
Recept
Voor iedereen die snakt naar een koffietje met gebak zoals het alleen in je favoriete cafe smaakt, hebben wij een lekker recept voor boterkoek! Trek je schort aan, maak er een uurtje voor vrij, en bak de lekkerste boterkoek gewoon helemaal zelf. Deze boterkoek is verrassend makkelijk te maken en je hebt er niet veel voor nodig!
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 200 gr roomboter op kamertemperatuur
- 160 gr suiker
- Sap + rasp van een halve citroen
- 1 ei + 1 extra voor het bestrijken
- snufje zout
Bereiding
Mix de boter en de suiker in een kom tot een luchtig mengsel. Voeg het ei toe, een snufje zout en de rasp en sap van een halve citroen. Voeg nu de bloem toe en mix dit tot 1 geheel. Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem van de springvorm. Zet dit afgedekt een uurtje in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden °C. Haal het deeg uit de koelkast en druk het aan met je handen of de bolle kant van een lepel. Zo wordt het mooi glad. Trek met een vork een patroon over het deeg en bestrijk tot slot met het opgeklopte ei. Bak de boterkoek 25 tot 30 minuten goudbruin in de oven.
INVULLEN
Alles in dit veld; Broodtekst in paragraph, titels in H6