Mokkataartjes
Benodigdheden
- Biscuitbodem
Ingrediënten
- Trempeersiroop met koffielikeur
- Botercrème op basis van banketbakkersroom
- 40 ml hete espresso
- 40 gr bruine basterdsuiker
- 2½ tl oplos-espresso
- Eventueel een scheutje crème de cacao, fijngehakte nougatine en mokkaboontjes
Bereiding
Maak zelf een biscuitbodem of koop deze kant en klaar, ga voor 1 grote taart of verdeel zodat je meerdere gebakjes hebt. Roer de hete espresso, basterdsuiker en oplos-espresso tot alles is opgelost. Meng het door de botercrème en voeg eventueel crème de cacao toe.
Snijd de biscuit horizontaal in drie lagen. Bestrijk de onderste laag met trempeersiroop en smeer er een laag botercrème op. Leg de tweede laag biscuit erop, bestrijk opnieuw met trempeersiroop en smeer een laag botercrème. Dek af met de laatste laag biscuit en bestrijk ook deze met trempeersiroop.
Bedek de zijkanten en bovenkant van het geheel met botercrème tot het biscuit volledig bedekt is. Druk vervolgens de nougatine tegen de zijkanten van de gebakjes tot alles gelijkmatig is bedekt. Vul een spuitzak met de resterende botercrème en een stervormig spuitmondje, versier de mokkataart ermee. Vergeet het chocoladeschaafsel en de mokkaboontjes niet om het af te maken.