• Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

  • Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

Plank met daarop mokkataartjes
Recepten

Klassieke mokkataartjes

Recept

Alsof je langs de patisserie bent geweest, maar niks is minder waar. Deze mokkataartjes zijn heerlijk én maak je makkelijk zelf. Met dit recept kan je een middag vertoeven in de keuken met lekkere kunstwerkjes als resultaat. Om je vingers bij af te likken.

Mokkataartjes

Benodigdheden
  • Biscuitbodem
Ingrediënten
  • Trempeersiroop met koffielikeur
  • Botercrème op basis van banketbakkersroom
  • 40 ml hete espresso
  • 40 gr bruine basterdsuiker
  • 2½ tl oplos-espresso
  • Eventueel een scheutje crème de cacao, fijngehakte nougatine en mokkaboontjes
Bereiding

Maak zelf een biscuitbodem of koop deze kant en klaar, ga voor 1 grote taart of verdeel zodat je meerdere gebakjes hebt. Roer de hete espresso, basterdsuiker en oplos-espresso tot alles is opgelost. Meng het door de botercrème en voeg eventueel crème de cacao toe.

Snijd de biscuit horizontaal in drie lagen. Bestrijk de onderste laag met trempeersiroop en smeer er een laag botercrème op. Leg de tweede laag biscuit erop, bestrijk opnieuw met trempeersiroop en smeer een laag botercrème. Dek af met de laatste laag biscuit en bestrijk ook deze met trempeersiroop.

Bedek de zijkanten en bovenkant van het geheel met botercrème tot het biscuit volledig bedekt is. Druk vervolgens de nougatine tegen de zijkanten van de gebakjes tot alles gelijkmatig is bedekt. Vul een spuitzak met de resterende botercrème en een stervormig spuitmondje, versier de mokkataart ermee. Vergeet het chocoladeschaafsel en de mokkaboontjes niet om het af te maken.