Parelcouscous met gegrilde groente en pesto
Benodigdheden
Couscous
- 250 gr parelcouscous
- 2 blokjes groentebouillon
Gegrilde groente
- 2 middelgrote zoete aardappelen
- 2 middelgrote pastinaken
- 2 rode paprika’s
- 300 gr spinazie
- 100 gr
- zongedroogde tomaat in kleine blokjes gesneden
Pesto
- 2 bosjes basilicum
- 200 gr noten (bijvoorbeeld cashewnoten)
- 150 gr Parmezaanse kaas
- 1 limoen (sap & schil)
- 1 rode peper
- snufje zout
- 5 el olie van de zongedroogde tomaten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg tijdens het koken 2 bouillonblokjes toe. Spoel de couscous af en besprenkel met een scheutje olie. Tip: Gebruik de olie van de zongedroogde tomaat, deze zit bomvol smaak! Snij de paprika, zoete aardappel en pastinaak in reepjes. Wrijf de zoete aardappel en pastinaak in met een scheutje olie en wat zout. Bak ze daarna 30 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg na 15 minuten ook de paprikareepjes toe op een aparte bakplaat. Hak ondertussen de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine tot een grove pesto. Roer je pesto samen met de parelcouscous, spinazie, zongedroogde tomaat en de geroosterde groenten.