Plaattaart met rode biet en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 rol vers bladerdeeg
- 2 gekookte rode bieten
- 2 grote peren
- 100 gram ricotta
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel honing
- 100 gram zachte geitenkaas
- Peterselie
- Peper en zout
Bereiding
Klop de ricotta los en pers het teentje knoflook erbij. Roer goed door met een beetje peper en zout. Rol het bladerdeeg uit en verdeel de ricotta over het midden, laat de randjes leeg. Snij de bietjes en peren in dunne plakken en leg één voor één in een mooi patroon op het bladerdeeg. Laat ook nu weer de randjes leeg. Verdeel met een lepel de honing eroverheen en maak af met een beetje peper en zout. Zet je plaattaart 20 minuten in de oven op 190 graden. Haal 'm na 20 minuten even uit de oven, verdeel de geitenkaas eroverheen en bak nog 10 minuten af. Eet smakelijk!
Tip: Doe er voor extra kleur en smaak wat peterselie, geroosterde pijnboompitjes en balsamico siroop overheen
