• Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

  • Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

Plaattaart met rode biet en geitenkaas
Recepten

Plaattaart met rode biet en geitenkaas

Recept

Heb je een gezellig etentje gepland staan? Steel de show met deze kleurrijke plaattaart! De bietjes en de peer gaan perfect samen met de zoete honing. Nog wat extra toppings en je tovert in een handomdraai een lekker gerecht op tafel!

Plaattaart met rode biet en geitenkaas

Ingrediënten
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 2 gekookte rode bieten
  • 2 grote peren
  • 100 gram ricotta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • Peterselie
  • Peper en zout
Bereiding

Klop de ricotta los en pers het teentje knoflook erbij. Roer goed door met een beetje peper en zout. Rol het bladerdeeg uit en verdeel de ricotta over het midden, laat de randjes leeg. Snij de bietjes en peren in dunne plakken en leg één voor één in een mooi patroon op het bladerdeeg. Laat ook nu weer de randjes leeg. Verdeel met een lepel de honing eroverheen en maak af met een beetje peper en zout. Zet je plaattaart 20 minuten in de oven op 190 graden. Haal 'm na 20 minuten even uit de oven, verdeel de geitenkaas eroverheen en bak nog 10 minuten af. Eet smakelijk!

Tip: Doe er voor extra kleur en smaak wat peterselie, geroosterde pijnboompitjes en balsamico siroop overheen 

Bruine houtent afel met servies en plaattaart