• Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

  • Gratis verzending

  • 300+ interieurmerken

  • Retourneren binnen 28 dagen

  • Onze winkels zijn elke dag open

Plateau op bed met wntelteefjes van oliebollen
Recepten

Wentelteefjes van oliebollen

Hét recept voor nieuwjaarsdag

Heb je na de jaarwisseling nog een stapel oliebollen over? Gooi ze niet weg, maar tover ze om tot een verrassend lekker ontbijt of dessert! Met een paar eenvoudige ingrediënten maak je in een handomdraai heerlijke oliebollenwentelteefjes. Een knapperig korstje, een zachte binnenkant en een vleugje kaneel—perfect voor een winterse verwennerij!

Ingrediënten
  • 4-5 oliebollen (bij voorkeur van een dag oud)
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker (optioneel)
  • Boter of olie om in te bakken
  • Poedersuiker of stroop voor garnering
Bereiding
  • Snijd de oliebollen in dikke plakken van ongeveer 1-2 cm.
  • Klop in een kom de eieren, melk, kaneel en eventueel suiker goed door elkaar.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter of olie toe.
  • Doop de plakken oliebol kort in het eimengsel, zodat ze goed bedekt zijn maar niet te zacht worden.
  • Bak de oliebollenwentelteefjes in de pan aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  • Serveer met poedersuiker, stroop of eventueel wat vers fruit.

Eet smakelijk!